Curtea de Apel Timisoara isi suspenda activitatea! Vezi care sunt motivele magistratilor?

Adunarea Generală a Curţii de Apel Timişoara, întrunită azi, 21 ianuarie 2020, observând dispoziţiile art. 50 alin. 4 și art. 51 lit. d din Legea 304/2004 a decis că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind la subminarea statului de drept.

Totodată, în baza acestor considerente, Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Timişoara a decis suspendarea activităţii începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la momentul retragerii sau respingerii Proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor, cu excepţia cauzelor urgente.

Magistratii din Timisoara isi motiveaza decizia spunand ” Pensia de serviciu este un beneficiu prevăzut de lege pentru unele categorii profesionale, funcţionari ai statului (magistraţi, diplomaţi, demnitari, militari, etc.), a căror activitate reprezintă un interes deosebit pentru societate şi a căror fidelitate faţă de sistem este recompensată prin acordarea acestui drept la pensie. În conformitate cu prevederile art. 47 alin. (2) din Constituţie, condiţiile de exercitare a dreptului la pensie şi a celorlalte drepturi de asigurări sociale, precum şi alte forme de asistenţă socială sunt stabilite de lege.”, se arata in comunicatul trimis de Curtea de Apel Timisoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here