Adunarea Generală a Curţii de Apel Timişoara, întrunită azi, 21 ianuarie 2020, observând dispoziţiile art. 50 alin. 4 și art. 51 lit. d din Legea 304/2004 a decis că Proiectul legislativ de abrogare a pensiilor de serviciu cuvenite magistraţilor încalcă grav independenţa judecătorilor şi afectează ordinea constituţională din România, contribuind la subminarea statului de drept.

Totodată, în baza acestor considerente, Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Timişoara a decis suspendarea activităţii începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la momentul retragerii sau respingerii Proiectului de lege privind abrogarea pensiei de serviciu a magistraţilor, cu excepţia cauzelor urgente.

Magistratii din Timisoara isi motiveaza decizia spunand ” Pensia de serviciu este un beneficiu prevăzut de lege pentru unele categorii profesionale, funcţionari ai statului (magistraţi, diplomaţi, demnitari, militari, etc.), a căror activitate reprezintă un interes deosebit pentru societate şi a căror fidelitate faţă de sistem este recompensată prin acordarea acestui drept la pensie. În conformitate cu prevederile art. 47 alin. (2) din Constituţie, condiţiile de exercitare a dreptului la pensie şi a celorlalte drepturi de asigurări sociale, precum şi alte forme de asistenţă socială sunt stabilite de lege.”, se arata in comunicatul trimis de Curtea de Apel Timisoara.

Articolul precedentCasă mistuită de flăcări, în Banat! O familie a rămas sub cerul liber, în plină iarnă
Articolul următorABA Banat are proiecte noi de investiții pe 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.