De marți intră în funcțiune radarele

Atenție șoferi! De marți radarele vor funcționa! Anunțul a fost făcut azi de primarul Nicolae Robu.“De marți intră în funcțiune sistemul de radare și de detectare a trecerilor pe roșu în intersecții, cu conectare la Poliție și cu amenzi pentru cei ce nu respectă legea. Noi nu vrem să fie amenzi. Anunț cu cinci zile înainte că îi rog pe toți să respete legea și să circule disciplinat pentru că nu avem nevoie de venituri din amenzi”, a transmis edilul.

În cadrul sistemului de management al traficului şi de supraveghere video, implementat prin proiectul „Trafic management şi supraveghere video”, au fost implemente sisteme tehnice de suport privind aplicarea legii în trafic, precum şi creşterea nivelului de eficienţă şi operativitate a echipelor din teren, respectiv echipamente de detectare a autovehiculelor care depăşesc viteza regulamentară pentru segmentul de drum pe care se deplasează (radare fixe de viteză), precum şi soluţii de identificare a vehiculelor care pătrund în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului.

Aceste sisteme funcţionează ca aplicaţie de integrare a sub-sistemelor descrise mai sus, respectiv: detecţia vitezei se face cu senzori specifici (bucle inductive duble); detecţia trecerii pe culoarea roşie a semaforului se face cu senzori de trecere cu bucle inductive şi camere de luat vederi dedicate; filmarea la poziţia de măsură se realizează cu cel puţin câte o cameră video, amplasată corespunzător; detecţia automată a numerelor se face software, la nivelul centrului de comandă.

Prin urmare, radarele, camerele video şi sistemele de detecţie a trecerii pe roşu înregistrează şi stochează imagini care pot constitui probe în aplicarea sancţiunilor pentru abaterile constatate. Sancţiunile se vor aplica începând cu data de 14 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here