De Rusalii se strâng bani în biserici pentru premierea elevilor olimpici din Timiș

0
667

Cei mai buni elevi din Timiș vor fi premiați, în luna iunie! Maratonul Inteligenței este evenimentul organizat de Inspectoratul Școlar Timiș, Consiliul Județean, fundația Artmedia și Mitropolia Banatului.

Peste 120 de elevi olimpici din Timiș, cu rezultate deosebite vor fi răsplătiți, cu premii substanțiale, alături de profesorii lor. În premieră însă, Mitroplia Banatului se implică în acest eveniment și financiar. Mai exact, în toate bisericile din județ se vor strânge bani, care vor ajunge mai apoi la elevii olimpici.

”Este pentru prima dată când Mitropolia strânge bani pentru elevii olimpici. Am mai făcut acțiuni sociale, dar acum este pentru prima dată când venim în sprijinul elevilor. Venim să arătăm că biserica are două mâini, o mână pentru cei ce plâng și o mână pentru ce ce sunt foarte buni la îmvățătură și fac cinste județului Timiș. Banii ce se vor strânge în biserici în data de 4 iunie în ziua de Rusalii vor fi pentru olimpicii din județul Timiș Donatorii se mai pot prezenta și la casieria Mitropoliei, unde avem deschisă o listă de donatori pentru olimpicii județului Timiș. În momentul de față nu sunt mulți, dar vor avea timp”, spune Zaharia Pereș, consilier cultural în cadrul Mitropoliei Banatului.

Și Consiliul Județean Timiș este implicat în acest proiect și va aloca acestui eveniment  100.000 de lei, bani care vor fi folosiți tot pentru premierea elevilor. Organizatorii vor să implice și firmele din județul Timiș în această acțiune și au apelat la conducerea Camerei de Comerț pentru a vorbi cu reprezentanții firmelor din Timiș să facă donații.

Cei care vor sa doneze bani pentru a contribui la premierea elevilor o pot face în mai multe feluri. Vor putea dona în ziua de Rusalii, în 4 iunie, în oricare dintre bisericile din județ, la casieria Mitropoliei sau în contul deschis de Mitropolia Banatului pentru acest eveniment.

Contul este: Banca Transilvania Timisoara, cod IBAN: RO24BTRLRONCRT00P2253602 Arhiepiscopia Timisoarei, b-dul C.D.Loga, nr.7, CUI 4483587

Evenimentul va avea loc în data de 14 iunie de la ora 19.00 la Filarmonica Banatul din Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here