În ultima zi a Taberei de robotică Open Robotics Intelligent Grid 2022, în cadrul oferit de Iulius Town, a avut loc un demo public, în care au fost organizate partide finale cu întreceri contracronometru între roboții construiți de echipele participante.

În cadrul evenimentului au participat 16 echipe de robotică din România, în care au fost înscriși peste 80 de participanți și peste 30 de voluntari, întreaga desfășurare a activităților taberei fiind orientată de genericul ediției: „Cum faci să meargă bine ceva care a mers prost?”.

Inițiat în 2019 de UVT în colaborare cu echipa de robotică a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva”, Open Robotics Intelligent Grid a ajuns la a 4-a iterație. Open Intelligent Grid a început ca o aventură de învățare, urmare a unor dezbateri naționale cu peste 700 de studenți. S-a dezvoltat apoi ca platformă proiect pentru multiple domenii colaborative, cel mai activ fiind robotica, având participanți implicați din toată țara, cu parteneriate active din mediul privat și educațional preuniversitar.

În cadrul ediției 2022 a Open Robotics Intelligent Grid ne-au fost alături partenerii Flex, Continental Automotive, Atos, Iulius Town și Hamilton Central Europe. Evenimentul s-a desfășurat în colaborare cu BRD First Tech Challenge Romania și Nație prin Educație.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea: „Îi felicit pe tinerii liceeni participanți la acest demo extraordinar, componenți ai celor 16 echipe de robotică, veniți la Timișoara din toată țara. Publicul de la Iulius Town a trăit din plin, alături de echipele de liceeni concurente, toată bucuria și satisfacția reușitelor obținute prin roboți, indiferent de punctajul competițional final. Vă așteptăm la următoarea ediție a Open Robotics Intelligent Grid.”

Articolul precedentCampanie de informare-constinetizare: „Colectarea separată, obligație legală!”, zona 1
Articolul următorMuzeul Național de Artă Timișoara intră în reorganizare pentru anul 2023. Anumite expoziții vor putea fi vizitate în continuare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.