Deputatul Cornel Samartinan trage un semnal de alarma!

Deputatul PMP de Timiș Cornel Sămărtinean face apel către autoritățiile locle și județene să facă o dezbatere publică. Mai exact, să invite parlamentarii deTimiș lao discuție în care să prezinte prioritățiile și programul de investiții al județului și orașului.

Fac un apel atât președintelui CJ, cât și primarului Robu să încerce să facă o dezbatere publică, să invite parlamentarii de Timiș la o discuție publică în care să le prezinte ce au de gând să investească, ce priorități și program de investiție are orașul Timișoara și județul Timiș. Vreau să cred că în momentul în care Guvernul va veni cu proiectul de buget pe anul 2018 în Parlament, toți parlamentarii de Timiș vom încerca să facem front comun pentru câteva obiective majore pe care județul nostru le are. Chiar nu ne pasă deloc, vedem că lucrurile se întâmplă în jurul nostru, vedem județe care se dezvoltă, au programe bine definite… Inclusiv parlamentarii merg la București cu lecția învățată, fac demersuri necesare pe care sunt obligați să le facă atât pe lângă miniștrii cât șip e lângă acei directori din ministere care decid sumele de bani de care județul și orașele au nevoie.  Observăm că se face multă politică și mai puțină politică a cetățeanului”, spune deputatul PMP Timiș, Cornel Sămărtinean.

Câteva obiective importante pentru județ și Timișoara ar fi Gara de Nord sau Centura de Sud. Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean, spune că a depus nenumărate inițiative legislative în Parlament, fără nici un rezultat. “În cei șase ani de când sunt în Parlamentul României am încercat să identific, fără resursele necesare, care este agenda publică a orașului și județului. Dar am depus anual inițiative legislative și am încercat să aduc acele modificări la bugetul de stat vizavi de câteva proiecte importante pe care Timiș le are. Vorbesc de procedurile, care din păcate, de un an de zile încă trenează. De exemplu, Centură de Sud, de care orașul are atâta nevoie. Eu vreau să cred că până la sfaritul acestui an se va decide constructorul care va decide să lucreze la această centură și probabil în 2018 vor fi alocați bani pentru această investiție. Nici până acum nu a fost alocat niciun leu pentru acest obiectiv. Toate procedurile și licitația au fost făcute pe credit-furnizor. Această modalitate de finanțare credit-furnizor, ulterior accesări de fonduri europene în general se face cu costuri foarte foarte mari”, mai spune Sămărtinean.

Un alt obiectiv pentru care deputatul de Timiș a încercat să aducă modificări la bugetul de stat a fost finanțarea lucrării pentru reabilitarea Gării de Nord.  Reamintim, Gara de Nord ar fi trebuit modernizată printr-un proiect amplu, dar din cauza unor litigii proiectul a fost blocat multă vreme. Lucrările de igienizare a gării au început anul trecut, după ce Poliția Locală a început să pună presiune și să dea amenzi din cauza mizeriei din gară.  „De câte ori trec pe lângă Gara de nord observ că arată maiu mult decât jalnic. Nu e nevoie să mergem în alte orașe mai mari, e suficient să trecem granița la Becheszaba să ne dăm seama de fapt cum trebuie să arate o gara din UE. Ori, dacă o dată la șase luni mai targem o vospea sau mai zugrăvim câte o sală de așteptare, asta nu înseamnă reabilitarea cu adevărat a acestui obiectiv care este unul de importantă majoră”, a conchis parlamentarul PMP Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here