Deputatul Marilen Pirtea:“Atenție la fumigenele lansate de PSD! În spatele temelor false se află interesele de grup. Este conflictul din interiorul PSD real?”

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea sare la gâtul social-democraților. Un subiect mediatizat este cel al demisiei lui Victor Ponta din PSD.

Marilen Pirtea susține că în spatele temelor false se află interesele de grup.“În ultimele zile, actori principali ai coaliţiei de guvernare au lansat mai multe subiecte ce au atras atenţia, care, la drept vorbind, nu au nicio legătură cu viaţa de zi cu zi a românilor. Ce rost ar putea avea acestea? Foarte posibil să-și fi propus distragerea atenției de la actul de guvernare, să creeze circ și confuzie. În ceea ce privește scopul, avansez două ipoteze, bazate pe diferite incidente, discutate în spațiul public:să acopere continuarea acțiunii de a-i face scăpați pe penalii din partid sau să „guverneze”, adică să dirijeze discreţionar banii publici (cazul OUG 9 este semnificativ) şi să plaseze clientela politică în poziţii publice.

Desigur, cele două ipoteze nu se exclud. Iată câteva exemple, din această săptămână, care ar indica o metodă laborioasă de ieșire din criză aplicată de pesediști, aceea de a devia atenţia publicului spre perdelele de fum ce sunt lansate de oameni cheie din partid:

  • Dragnea se contrazice cu Ponta, iar Ponta îi transmite în direct lui Dragnea, la televiziune, demisia în alb, din partid, deşi nimeni nu îşi aminteşte de unde a pornit neînţelegerea lor, o tentativă de simulare a competiției;
  • Senatorul Ş. Nicolae insistă să propună amendamente la legislaţia graţierii colective, deşi Dragnea recomandă parlamentarilor din arcul puterii să nu susţină aceste amendamente, în timp ce nimeni nu pare a înţelege cum de se poate ca un senator al puterii să aibă o poziţie parlamentară independentă, ba chiar şi contrară recomandărilor șefului pesedist;
  • În timp ce Coaliţia pentru familia tradiţională insistă pentru modificările constituţionale în definiţia familiei, Dragnea vine şi spune că un referendum pentru aceste modificări poate să fie de succes, însă că nu va rezolva problema drepturilor civile ale celor cu orientări sexuale alternative, ceea ce contrazice afirmaţiile sale anterioare, provocând nelămuriri în toate taberele;
  • Nu în ultimul rând, un om politic cu o anumită experienţă, care a renunţat la funcţia de primar al capitalei Olteniei ca să fie ministru într-un minister de linie dintre cele mai grele, cel al Muncii, face farsa anului, avansând ipoteza dublării salariilor mici, anunţ ce a atras atenţia atât de repede, pe cât de repede a şi fost contrazis, a doua zi.

Avântul pesediștilor conduși de Liviu Dragnea a fost pe moment oprit, apoi temperat de protestele exemplare ale românilor. Dar trebuie să fim realiști și să înțelegem că partidele din opoziție sunt principalele forțe politice care pot opri o campanie coordonată și strategică a pesediștilor.

Opoziţia îşi reconstruieşte acum proiectul politic, revine cu picioarele pe pământ, este chemată să vadă dincolo de aceste perdele de fum. Ştim că în spatele temelor false lansate de pesedişti se află interesele de grup, așa cum cel mai probabil este și cazul situațiilor descrise mai sus”, susține deputat PNL în Parlamentul României, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, Camera Deputaților.

 

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here