Deputatul PMP, Cornel Sămărtinean: Guvernarea PSD-ALDE lasă Timișul și în 2019 fără bani de investiții

Deputatul PMP de Timiș, Cornel Sămărtinean spune că Legea bugetului de stat pe anul 2019 ar trebui să reprezinte cel mai important subiect de dezbatere în Parlamentul României. Însă, abia în data de 31 ianuarie Ministerul Finanțelor Publice a postat în dezbatere publică pe site o proiecție a bugetului de stat, acesta fiind, de altfel, singura varianta până acum.

Sămărtinean spune că și în anul 2019, judeţul Timiș este cvasi-absent din lista de investiții finanțate de Guvernul PSD-ALDE.

Nici în anul 2019 nu există alocat niciun leu pentru finanţarea lucrărilor de reabilitare a Gării de Nord din Timişoara în condițiile în care Ministerul Transporturilor are alocat un buget pe anul 2019 în creștere cu 54,9% față de anul pentru 2018. Nu există niciun leu alocat pentru demararea lucrărilor construcției Institutului Regional de Oncologie, niciun leu alocat pentru finalizarea noului corp de clădire al Spitalului de copii Louis Turcanu, niciun leu alocat pentru dotarea cu aparatură medicală de specialitate pentru Clinica de Mari Arși, în condițiile în care Ministerul Sănătății are alocat în 2019 un buget în creștere cu 64,6%”, mai spune Sămărtinean.

Deputatul este extrem de nemulțumit de faptul că Guvernul PSD-ALDE continuă să sfideze timișorenii și locauitorii județului și că în proiect nu se regăsesc proiecte extrem de importante pentru urbea de pe Bega.

Coaliția PSD -ALDE continuă să mintă și să sfideze locuitorii Timișoarei și ai județul Timiș. După cum arată acest proiect de buget în anul 2019 județul Timisul lipsește din nou din lista de investiții.Acest guvern nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă faptul că Timișoara -capitală culturală europeană și județul Timiș, sunt mai importante pentru accesul spre Uniunea Europeană decât Alexandria și judeţul Teleorman. Având în vedere această situație,voi depune și în acest an, la fel ca și în anii precedenți în comisiile de specialitate și voi susține în plenul reunit al Parlamentului României amendamentele care constituie prioritățile municipiului Timișoara și ale județului Timiș. După 6 ani de insistențe și demersuri legislative din partea mea ca parlamentar de Timiș, Guvernul PSD-ALDE a binevoit să aloce pentru pentru finalizarea execuţiei lucrărilor la șoseaua de centură, varianta de ocolire sud a municipiului Timişoara, cod obiectiv 718, suma de 454358 mii lei, sumă prevăzută în anexa Ministerului Transporturilor.
Reamintesc Guvernului PSD-ALDE faptul că Timişoara contribuie după Bucureşti cu cei mai mulţi bani la bugetul statului român, și de aceea, prin prerogativele funcției de deputat ales am să continui să mă lupt în Parlamentul României pentru ca banii Timișoarei și ai județului să rămână în Timiș. Timișul trebuie să primească ceea ce merită, pentru că Timișul merită soluții concrete și finanțare la înățimea potențialului lui”, 
mai spune Sămărtinean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here