Deputatul PSD, Bianca Gavriliță consideră că Legea Vaccinării trebuie aprobată de urgență!

Deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță trage un semnal de alarmă și consideră că Legea Vaccinării trebuie să treacă în regim de urgență prin Parlament!

În România, în momentul de față sunt înregistrate peste 7.600 de cazuri de rujeolă, cele mai multe au fost înregistrate în județele din vestul țării, Timișul fiind pe primul loc. Și în ceea ce privește decesele județul nostru este tot pe primul loc, aici înregistrându-se cele mai multe, opt la număr.

În aceste condiții, deputatul PSD Bianca Gavriliță consideră că Legea Vaccinării este de maximă importanță pentru un sistem sanitar în care procentul de refuz de vaccinare este de peste 12%, iar numarul cazurilor de deces este deosebit de mare.

Aceasta crede că votarea legii în Parlament este cu atât mai importantă cu cât nu va mai permite ulterior acuzarea Guvernului pentru adoptarea în regim de urgență a unei ordonanțe, lasând astfel loc de interpretare.

Acest proiect de lege va trebui insa dezbatut cat mai repede in cele doua camere ale Parlamentului pentru ca nu ne putem permite o noua epidemie cu zeci de decese si mii de cazuri de imbolnaviri.

Romania trebuie sa aiba parte de o lege a vaccinului eficienta, care sa nu permita refuzul nejustificat al imunizarii copiilor. E dreptul parintelui sa refuze vaccinarea la nastere, dar e si dreptul celorlalti parinti, care inteleg importanta vaccinului, sa nu isi vada copiii victime ale incapatinarii unor oameni care se documenteaza de pe site-uri obscure de pe internet sau promoveaza parerile unor oameni insuficient informati.  Majoritatea tarilor europene au introdus vaccinarea obligatorie, cel mai recent Franta si Italia, unde numarul antigenelor vaccinale obligatorii este mult mai mare decat cel prevazut in viitoarea lege a vaccinului din Romania. 

Si ceea ce este si mai important, prin noua lege, statul se obliga sa constituie un stoc de rezerva de vaccinuri cel putin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate de minim 18 luni. Practic, odata cu adoptarea acestui act normativ, Romania nu va mai trece printr-o criza de vaccinuri.

Romania nu poate deveni o tara in care bolile tranmisibile, care in alte state europene au o incidenta redusa, sa duca la zeci de decese. Vaccinarea trebuie sa devina obligatorie si le cer si colegilor din opozitie sa dea dovada de responsabilitate si sa voteze legea in forma aprobata de Guvern.

Fara o politica mai aspra in acest domeniu, fara obligativitatea imunizarii nu vom reusi sa reducem numarul de cazuri si nu vom putea preveni o noua epidemie provocata chiar si de boli banale”, a transmis deputatul PSD de Timiș, Bianca Gavriliță.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here