Deputatul de Timiș, Radu-Adrian Pau salută creşterile salariale din sistemul medical şi a solicitat, printr-o interpelare parlamentară, lămuriri suplimentare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, referitoare la impactul acestor măsuri asupra îmbunătăţirii activităţii din domeniu.

Începând cu data de 1 martie, personalul medical beneficiază de însemnate majorări salariale. Aşa cum dumneavoastră v-aţi exprimat public, creşterile salariale din domeniul medico-sanitar vor avea ca efect eradicarea obişnuitei stimulări financiare a medicilor de către pacienţi. Pe de altă parte, un alt scop urmărit este încurajarea absolvenţilor facultăţilor de medicină de a profesa în ţară, fără a mai fi atraşi de mirajul veniturilor din străinătate”, a apreciat deputatul PSD în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

În finalul interpelării, Radu-Adrian Pau i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt principalele beneficii ale creşterilor salariale acordate de la 1 martie în sistemul medical?; 2. În ce mod vor contribui aceste majorări la stoparea exodului medicilor români spre alte ţări în care sunt mult mai bine plătiţi?; 3. Care este strategia conducerii Ministerului Sănătăţii în vederea readucerii în România a specialiştilor plecaţi din ţară?”.

Decizia guvernului de a creşte salariile din sistemul medical constituie un pas uriaş spre normalizarea situaţiei din acest domeniu. Sunt convins că astfel vor fi diminuate, dacă nu chiar eliminate, disfuncţionalităţile existente până acum”, a concluzionat deputatul social democrat. 

Articolul precedentAeroportul Timișoara marchează 112 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia!
Articolul următorContinuă controalele pe mijloacele de transport în comun şi în această săptămână!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.