Deputatul PSD de Timiş, Adrian Pau: „Creşterile salariale din sănătate vor rezolva problemele existente în sistemul medical de stat”

Deputatul de Timiș, Radu-Adrian Pau salută creşterile salariale din sistemul medical şi a solicitat, printr-o interpelare parlamentară, lămuriri suplimentare ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, referitoare la impactul acestor măsuri asupra îmbunătăţirii activităţii din domeniu.

Începând cu data de 1 martie, personalul medical beneficiază de însemnate majorări salariale. Aşa cum dumneavoastră v-aţi exprimat public, creşterile salariale din domeniul medico-sanitar vor avea ca efect eradicarea obişnuitei stimulări financiare a medicilor de către pacienţi. Pe de altă parte, un alt scop urmărit este încurajarea absolvenţilor facultăţilor de medicină de a profesa în ţară, fără a mai fi atraşi de mirajul veniturilor din străinătate”, a apreciat deputatul PSD în documentul oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

În finalul interpelării, Radu-Adrian Pau i-a solicitat ministrului Sorina Pintea să răspundă următoarelor întrebări: „1. Care sunt principalele beneficii ale creşterilor salariale acordate de la 1 martie în sistemul medical?; 2. În ce mod vor contribui aceste majorări la stoparea exodului medicilor români spre alte ţări în care sunt mult mai bine plătiţi?; 3. Care este strategia conducerii Ministerului Sănătăţii în vederea readucerii în România a specialiştilor plecaţi din ţară?”.

Decizia guvernului de a creşte salariile din sistemul medical constituie un pas uriaş spre normalizarea situaţiei din acest domeniu. Sunt convins că astfel vor fi diminuate, dacă nu chiar eliminate, disfuncţionalităţile existente până acum”, a concluzionat deputatul social democrat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here