Dezbateri aprinse în plenul Consiliului Județean pe tema centrului pilot de legume-fructe!

Consilierii județeni au avut de votat un proiect privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Tomnatic în domeniul public al județului. Asta însemnând preluarea terenului de la Tomnatic în administrarea CJT pentru construcția centrului pilot de legume și fructe.

Aleșii județeni liberali însă nu au fost de acord cu acest lucru, și au cerut din nou ca centrul să fie construit la Lovrin susținând că poziția este una mult mai bună. După aproape două ore de discuții pe această temă, președintele CJT a decis să amâne proiectul. Asta și pentru că proiectul nu ar fi trecut, în condițiile în care este nevoie de două treimi din voturi.

Ținând cont că este un proiect foarte important pentru ceea ce înseamnă sprijinirea persoanelor fizice și juridice din domeniul legumicol, am luat decizia de a retrage acest proiect pentru că ați văzut vehemența colegilor din grupul PNL în special, în a nu vota un astfel de proiect. Au transport într-o luptă politic din păcate acest proiect care a fost demarat și cu votul lor pe lista de investiții, doar că s-a trezit la un moment dat domnul primar Graur de la comuna Lovrin, că totuși terenul dânsului ar fi foarte facil pentru dezvoltarea unei astfel de investiții. Noi am trimis către toate UAT-urile să pună la dispoziție toate actele necesare, am făcut și un studiu alături de specialiștii de la USAMVBT care stă la baza demarării acestui proiect, iar în urma analizei asupra tuturor locațiilor am luat decizia de a demara proiectul pe localiția de la Tomnatic”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here