Din nou migranți la graniță! Mai mulți irakieni și sirieni au încercat să intre în țară

Poliţiştii de frontieră au depistat la frontiera cu Serbia șapte cetăţeni din Irak și unul din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Cruceni – judeţul Timiș au observat, în apropierea graniţei cu Serbia, opt persoane care au urcat în două autoturisme aflate pe comunicația DN 58B.

Imediat polițiștii de frontieră au intervenit şi au oprit cele două mașini pentru verificări. Astfel au stabilit că cele două maşini erau conduse de doi cetăţeni români, iar în interior se aflau opt cetățeni străini, care nu își justificau prezența în zona de frontieră.

Aceștia au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din șapte bărbați şi o femeie, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, șapte dintre ei având cetăţenie irakiană și unul siriană. Şoferii celor două autoturisme sunt cetăţeni români, ambii având vârsta de 40 de ani și domiciliul în județul Timiș.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

”În cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cei opt cetățeni străini, respectiv trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni români. Totodată, pe numele celor doi cetățeni romani au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore”, transmit reprezentanții Politiei de Frontiera.

 Autovehiculele au fost indisponibilizate la sediul sectorului, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here