Din Sălaj, la Timișoara! Nomazi cu căruțe cu coviltir, instalați la marginea orașului

Polițiștii locali au continuat și în cursul zilei de ieri acțiunile susținute pentru depistarea persoanelor care apelează la mila publică și a celor fără adăpost, aflați pe raza municipiului Timișoara. 

Astfel, în cursul zilei de ieri, polițiștii locali s-au deplasat în cartierul Plopi-Kuncz, unde un cetățean a sesizat existența unei tabere de nomazi pe un teren viran. La fața locului au fost depistate un număr de șase persoane cu căruțe cu coviltir venite din județul Sălaj, care au și fost sancționate. De asemenea, în urma verificărilor polițiștii au constatat că terenul este privat, motiv pentru care proprietarul a fost somat să ia măsurile de îndepărtare a celor în cauză, care de altfel au și plecat spre domiciliu în această dimineață.

Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii au ridicat 22 de persoane depistate cerșind pe străzile Timișoarei, sau locuind în adăposturi improvizate.

Polițiștii locali au acționat și în Calea Șagului unde, într-un imobil părăsit, locuiau șapte persoane dintre care doi adulți și cinci minori, care au fost predați Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș pentru luarea măsurilor legale. De asemenea, locația în care aceștia au fost depistați va fi monitorizată.

Poliția Locală continuă aceste acțiuni de depistare a cerșetorilor și a oamenilor străzii și în zilele următoare, făcând apel din nou către cetățeni să sesizeze la numerele de telefon 0256.968 sau 0256.246.112 prezența acestora precum și locații în care aceștia își improvizează adăposturi pentru a se lua imediat măsurile legale.

Poliția Locală face apel din nou la cetățeni și să nu ofere bani cerșetorilor deoarece în acest fel atrag și alte persoane din aceeași categorie în Timișoara și îi mențin în stradă pe cei veniți deja aici, aspecte care nu fac decât să deterioreze imaginea Municipiului nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here