Din secţia de Poliţie, direct la spital! Ce acuzaţii aduc doi bărbaţi, poliţiştilor?

Poliţiştii timişoreni, dar şi jandarmii sunt acuzaţi că au bătut doi bărbaţi, până au ajuns la spital. Totul s-ar fi întâmplat noaptea trecută, când poliţiştii încercau să prindă un bărbat dat în urmărire internaţională.

Oamenii legii aveau informaţii despre maşina cu care suspectul s-ar plimba prin oraş. Astfel, împreună cu jundarmii, au oprit pe raza localităţii Ursei maşina, însă înăuntru erau doi bărbaţi. Ambii au fost duşi la secţia de Poliţie pentru verificări. Niciunul nu corespundea însă cu persoana căutată, aşa că au fost eliberaţi. De acolo spun bărbaţii, au ajuns direct la spital.

„Ieri 23 noiembrie, poliţiştii şi jandarmii timişeni au desfăşurat activităţi în vederea depistării unui bărbat urmărit la nivel naţional şi itnernaţional. Pe numele bărbatului căutat Tribunalul Timiş a emis un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj. În timpul acţiunii pe raza localităţii Urseni a fost oprit în trafic un autoturism care corespundea descrierii autovehicului despre care existau informaţii că l-ar utiliza persoana urmărită. Ocupanţii autoturismului, doi bărbaţi de 34 de ani au fost conduşi la sediul Poliţiei pentru verificări. Ulterior acestei activităţi cei doi bărbaţi s-au prezentat la o unitate spitalicească susţinând că ar fi fost agresaţi de efectivele angrenate în acţiuni”, spune comisarul şef al IPJ Timiş, Alin Petecel.

Poliţiştii timişeni au deschis un dosar penal în cauză, pentru a stabili ce s-a întâmplat cu cei doi bărbaţi şi de ce au ajuns la spital. Cei vinovaţi vor fi traşi la răspundere asigură şeful IPJ Timiş.

La nivelul Poliţiei Române nu sunt tolerate astfel de practici, motiv pentru care am dispus de îndată ofiţerilor din cadrul Biroului Control Intern demararea de verificări şi sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, fiind întocmit dosar penal în care cercetările vor fi efectuate sub urmărirea penală proprie a procurorului. Vom sprijini ancheta şi vom pune la dispoziţia Parchetului toate datele solicitate astfel încât în cel mai scurt timp să se clarifice întreaga situaţie. Iar în cazul în care se vor constata încălcări ale legii, cei vinovaţi să fie traşi la răspundere, mai spune şeful IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here