Doi migranţi din Maroc şi Irak, prinşi la frontieră, ascunşi într-un tren de marfă!

Poliţiştii de frontieră au depistat doi bărbați care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-o maşină de pe platforma unui vagon dintr-un tren de marfă internaţional.

Cei doi au fost prinşi la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară, în trenul Inter-Regio care circulă pe relaţia România – Franta. Poliţiştii de frontieră i-au descoperit pe cei doi ascunşi într-una din maşinile ce se aflau pe platforma unui vagon de marfă.

Poliţiştii au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Maroc și Irak, cu vârste de 21 de ani şi respectiv 34 de ani, solicitanţi de azil în România. Cei doi au vrut să ajungă în Franţa, dar pentru că  nu aveau o viză valabilă au ales acest mod de a ajunge.

Transfugii au mai declarat că au urcat în trenul de marfă în gara din Timişoara, iar în apropiere de Curtici au spart geamul unui autoturism care era încărcat pe platforma trenului, pentru a putea deschide mijlocul de transport ca să se ascundă.

Poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiuni de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.