Dorin Candea: „Atragerea de fonduri europene, transfrontaliere și interegionale trebuie să fie prioritatea Consiliului Județean Timiș”

Dorin Cândea este la al doilea mandat de consilier județean, în această legislatură fiind președintele Comisiei de urbanism, amenajarea teritoriului, lucrări publice și protecția mediului. În mandatul anterior, a fost președintele Comisiei pentru relații și cooperare internă și externă și vicepreședintele Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT). Tododată, consilierul judeţean este și coordonator regional, pentru nouă județe, al Registrului Auto Român-Organismul Certificări Sisteme, care se ocupă în principal cu auditarea internă a tuturor operatorilor economici care prestează servicii de service auto, inspecție auto periodică

Dorin Cândea este convins că Timișul poate mai mult și crede că politicul este asemenea unei umbrele pe care este bine să o deschizi doar atunci când trebuie să te așezi într-o formulă administrativă, la început de mandat, după care este bine să uiți umbrela închisă, într-un colț și să acționezi ca o echipă fără culoare politică, preocupată doar de proiectele județului și ale locuitorilor săi. Pentru că, spune consilierul timişean,” până la urmă, aici trăiesc și eu și familia mea și dorim să trăim în continuare în cele mai bune condiții.

Și atunci, este normal, de exemplu, să-mi doresc definitivarea centurii municipiului Timișoara și terminarea autobenzilor, astfel încât să ne putem deplasa și să dezvoltăm turismul care promite foarte mult în România”. Și dacă, în primul mandat, Dorin Cândea a fost unul dintre inițiatorii proiectului privind situațiile de urgență pe râurile Bega și Bârzava, proiect implementat, în valoare de peste un milion de euro, în al doilea mandat, acesta este preocupat de proiectul prin care ar urma să se înființeze centre de colectare și sortare legume-fructe în județul Timiș. Și chiar dacă, din motive tehnice, proiectul nu s-a putut concretiza în acest an, consilierul judeţean susține că acesta se va implementa cu siguranță anul viitor.

Prin acest proiect, micii producători care au pământuri și sere vor avea garanția că își vor primi banii pe producția lor fără să se chinuie să piardă nopțile prin piețe și fără să fie la cheremul unor ”pirați” care controlează unele târguri din județ. În județul Timiș, există foarte multe zone cu pământ fertil, extrem de potrivite pentru cultivarea legumelor și creșterea pomilor fructiferi, iar pentru o mare parte a cetăţenilor aceste activități constituie o sursă importantă de venit.

“Orice proiect este benefic pentru locuitorii județului Timiș, de la cele care vizează modernizarea și dezvoltarea drumurilor județene și a iluminatului public, până la cele din domeniul sănătății, care au în vedere reamenajarea spitalelor aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș și sprijinirea dezvoltării centrelor de permanență în mediul rural”, susţine Dorin Cândea.

Referitor la centrele de permanență, Dorin Cândea consideră că acestea sunt foarte importante pentru bătrânii noștri de la țară, care vor beneficia astfel de servicii medicale în imediata apropiere și nu vor mai trebui să se deplaseze la spitalele din municipiul Timișoara decît pentru situații foarte grave. Și proiectele privind dezvoltarea unor centre de agrement și balneare în județul Timiș sunt considerate importante de către alesul judeţean, care apreciază că nu este firesc ca, pentru a beneficia de aceste servicii, locuitorii județului Timiș să fie nevoiţi să meargă în țările vecine.

Consilierul județean Dorin Cândea este convins că atragerea de fonduri europene, transfrontaliere și interegionale trebuie să fie prioritatea Consiliului Județean Timiș, mai ales că până de curând instituția era rămasă în urmă în acest domeniu. Dorin Cândea este convins că, în următorii doi ani, echipa de consilieri ai județului Timiș va da dovadă de unitate și interes pentru cetățeni și va veni în fața acestora cu materializarea mai multor proiecte, multe dintre acestea având ca sursă de finanțare fondurile europene, transfrontaliere și interregionale. De asemenea, consilierul judeţean crede într-o mai bună colaborare a Consiliului Județean Timiș cu Primăria Municipiului Timișoara și consideră că acest fapt va fi benefic pentru toți cetățenii. “Alături de ceilalţi colegi, mă bucur că există această publicaţie a CJT, pentru că astfel ne putem apropia şi mai mult de cetăţenii judeţului Timiş, cărora, având în vedere sărbătorile de iarnă care se apropie, le urez tuturor Sărbători fericite, sănătate și La mulți ani!”, a precizat, în încheiere, consilierul judeţean Dorin Cândea.

sursa: Revista CJT

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here