Alte două școli din Timișoara își vor întâmpina elevii în toamnă cu facilități sportive îmbunătățite. Programul „Sportul pentru toți” 2023 și-a ales câștigătorii acestui an: Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27.

Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Decathlon România anunță cele 2 proiecte finanțate în cadrul fondului „Sportul pentru toți”, programul care pune în mișcare anul acesta comunități din 4 orașe din țară. Valoarea totală a fondului de finanțare pentru anul 2023 este de 210.000 lei, la Timișoara.

Programul se adresează instituțiilor de învățământ și asociațiilor și vizează proiecte de investiții care fac sportul mai ușor de practicat în școlile și liceele din orașul nostru. Programul se află la a doua ediție în Timișoara, anul trecut fiind reabilitate terenuri și săli de sport de la patru școli din oraș.
Juriul format din Iulia Ordeanu (leader CSR Decathlon România), Simina Cuc (arhitect), Flavius Nastor (inspector școlar educație fizică și sport Inspectoratul Județean Școlar Timiș) și Cosmin Ciorman (profesor de sport, organizator evenimente sportive) a avut de selectat dintre 6 proiecte depuse. Cele două școli care vor beneficia de finanțare sunt Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” și Școala Gimnazială nr. 27.

La Școala Gimnazială nr. 21 „Vincențiu Babeș” va fi refăcut terenul de sport din curtea școlii, teren aflat într-o stare de degradare accentuată. Școala se poate mândri cu organizarea unor competiții regionale, precum și cu existența unor echipe ce fac performanțe sportive, iar asociația de părinți a școlii a depus proiectul pentru a reuși renovarea terenului.
Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria a decis să depună un proiect pentru a veni în sprijinul copiilor care fac baschet de performanță la Școala Gimnazială nr. 27. Aici va fi construit un teren de baschet, aceasta fiind o nevoie urgentă a școlii și astfel, echipele școlii să se poată antrena în condiții foarte bune.

Valoarea totală a investițiilor în cele două școli este de 272.470 lei, din care 210.000 de lei vor fi acoperite prin program, iar restul sumei va fi asigurată de aplicanți din fonduri proprii sau alte fonduri atrase. Lucrările vor fi finalizate la ambele școli până în noiembrie 2023.

Despre programul ”Sportul pentru toți”

Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership.

Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara, Fundația Comunitară Prahova și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România, urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță. În 2023, inițiatorii fac echipă pentru a oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Programul se află la a treia ediție în București și Brașov, la a doua ediție în Timișoara și la prima ediție, în Prahova.

Articolul precedentUPT și FABER organizează Conferința despre impactul industriei în economia Timișoarei
Articolul următorPoli Camp: Universitatea Politehnica Timișoara, tabără pentru elevi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.