Douăzeci de puncte de sacrificare a mieilor deschise în Timiș

0
216

În acest an, în județul Timiș sunt deschise mai multe puncte de sacrificare a mieilor, care vor funcționa până la Paște. Direcția Sanitară Veterinară a prelungit programul de lucru al inspectorilor și va demara o serie de verificări.

Astfel, până în prezent 20 de puncte de sacrificare a mieilor funcţionează în Timiş. Doar unul este deschis la Timişoara – în piaţa Badea Cârţan.

Punctele de sacrificare temporară sunt organizate în perioada 14 aprilie -3 mai. Acestea trebuie să îndeplinească condiții minime de igienă, carcasele de miel sunt verificate pe loc de medicii veterinari și vor fi marcate.“Anul trecut am avut 26-28 de puncte de sacrificare a mieilor. Anul acesta până la ora actuală avem 20 de puncte de sacrificare, iar fiecare centru de sacrificare este arondat unui medic veterinar. Punctele de sacrificare sunt de obicei organizate la nivelul femierilor, a crescătorilor de oi. În Timișoara, în fiecare an, am avut centru în Piața Badea Cârțan, sperăm să solicite și în acest an aprobare”, a transmis dr. Viorel Banda, de la DSVSA Timiș.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here