DREPT LA REPLICA MIHAI ANGHEL – MANAGER RADIO TIMISOARA

 

Referitor la articolul publicat în Gazeta din Vest în data de 28.01.2016 țin să precizez următoarele:

1.Nu am fost contactat înainte de publicarea articolului pentru a se afla și opinia mea.

2.Nu am intrat în conflict cu vechi colegi de breaslă, nu mai mult decât e normal într-o echipă, ci cu domnul Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune, tocmai pentru că m-am opus ca toate deciziile ce privesc Radio Timișoara să se ia la București.

3.Radio Timișoara a fost ultimul studiou teritorial care și-a plătit colaboratorii în mod decent, până când tăierile bugetare dictate de domnul Miculescu ne-au răpit această posibilitate. Lista celor care lucrează astăzi fără plată este lungă și nu ne face cinste.

4.Despre prețiosul contract și banii intrați în conturile mele a fost sesizat parchetul cu vreo zece ani în urmă și a constatat inexistența atât a laturii obiective, cât și subiective a faptei și, drept consecință, a dispus neînceperea urmăririi penale. Un coleg a avut dosar penal pentru denunț calomnios, dar, pentru că în timpul cercetării calomnia a fost trecută din penal în civil, dosarul a fost clasat. L-a salvat modificarea legii. Pentru lămurire, era vorba despre un prieten care a sponsorizat Radio Timișoara cu zeci de mii de dolari. Am folosit relațiile proprii în interesul radioului și nu invers.

5.Clădirea de pe strada Cluj a fost primul imobil intrat în proprietatea Societății Române de Radiodifuziune, restul fiind în administrare. L-am obținut în instanță. De câțiva ani nu avem acces în partea noastră de clădire pentru că proprietarul a zidit ușile, conform unei decizii a instanței. Până să ne construim acces separat va mai trece timp, pentru că sunt necesare aprobări și fonduri de la București. Nu am primit nici pentru repararea acoperișului de la clădirea de pe strada Pestalozzi, deși ni se promit de ani de zile. Greu de obținut venituri dintr-o clădire în care nu poți să intri, dar aștept sugestii. Poate mi le dau colegii care sunt suspectați că au obținut venituri pentru firmele proprii pe seama radioului.

6.Nemulțumirile personale față de activitatea unor șefi nu cred că merită aduse în discuție, atât timp cât se fac sub protecția anonimatului și la modul general.

7.Că actuala conducere de la București este sătulă până peste cap de mine este parțial adevărat, în sensul că este vorba de domnul Ovidiu Miculescu, Președinte Director General al Societății Române de Radiodifuziune, pentru că sunt singurul care am avut curajul să mă opun măsurilor de centralizare absolută a deciziilor, apelând chiar la instanță, spre mirarea unor colegi, și am considerat că cele mai multe decizii ce privesc Radio Timișoara trebuie luate aici și nu la București. Vi se pare că mă lupt pentru interesul meu sau pentru Radio Timișoara și interesul ascultătorilor din vestul țării?

8.Cât timp deciziile s-au luat la Timișoara am fost mereu apreciați pentru rezultatele obținute, atât financiare cât și de audiență. Nu mi se pare normal ca unii să hotărască și alții să răspundă.

9.Doamna Laura Sgaverdea și-a exprimat public părerea că va fi numită la conducerea Radio Timișoara după înlăturarea mea. Adevărat stat de drept, se cunoaște sentința înainte de judecarea cauzei, cauză care are drept subiect tocmai dreptul de a lua decizii pentru Radio Timișoara la Timișoara.

10.Radio Timișoara aparține oamenilor din vestul țării și pentru că la revoluție s-a cerut, printre altele, și Radio Timișoara Liberă. Nu Radio Timișoara condus de la București. Iar în fotografia ce însoțește articolul, apare sloganul nostru: ”Servim adevărul”. Cât mă vor ține puterile, eu voi lupta pentru respectarea lui, fără a pune pe primul plan păstrarea funcției sau a locului de muncă în Radio Timișoara, chiar dacă sunt permanent în pericol de a fi concediat, prin anchete disciplinare la comandă. Dacă voi fi dat afară, voi pleca cu capul sus, pentru că nu am vândut interesele Radio Timișoara și ale ascultătorilor pentru un pumn de arginți.

Mihai Anghel

Manager Radio Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here