Drumul județean care face legătura între Șemlacu Mare și Ferendia, complet reabilitat!

Un nou drum județean a fost reabilitat! Este vorba despre drumul care leagă localitățile Șemlacu Mare și Ferendia.

Valoarea proiectul este de aproximativ 4,5 milioane de lei. Investiția a fost realizată din fondurile proprii ale CJT. Reprezentanții Consiliului Județean vor însă să recupereze banii, astfe au depus spre finanțare europeană proiectul pentru a primii banii înapoi.

”Am inaugurat astăzi drumul județean Șemlacu Mare – Ferendia, defapt acest drum județean leagă cele două comune Jamu Mare și Gătaia, dar mai mult decât atât acest drum leagă DN 57 și DN 58, sunt două drumuri naționale importante și cred că o dată cu realizarea acestui drum facem conexiunea de la Jamu Mare cu Clopodia, Ferendia, ajungând la Șemlac și bineînțeles la Gătaia. Drum a fost reabilitat pe o lungime de 4,44 km și nu era foarte practicabil înainte dacă putem spune așa. Cred că este un drum cu care ne putem mândri. Acest proiect este important și prin prisma faptului că l-am depus și pe fonduri europene, el a fost realizat din bugetul propriu al CJT și acum dorim recuperearea banilor de la UE și acum sperăm să semnăn contractul de finanțare și să absorbim și fonduri europene”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Drumul este foarte important pentru locuitorii din zonă, pentru că în urmă cu câțiva ani acesta era impracticabil.

”În urmă cu câțiva ani nu se circula deloc pe acest drum, de câțiva ani a fost parțial asfaltat, acum este în întregime. Scurtează foarte mult mai ales accesul cetățenilor, și în special al elevilor din Jamu Mare către Liceul Teoretic din Gătaia, cu atât mai mult cu cât calea ferată a fost desființată. Drumul facilitează accesul elevilor, al cetățenilor care până acum trebuiau să ocolească aproximativ 70 de kilometri pentru a ajunge de la o localitate la alta”, spune Raul Crăciun, viceprimarului orașului Gătaia.

Constructorul a oferit o garanție de patru ani pentru această investiție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here