Drumul județean dintre Peciu Nou și Foeni, modernizat pe bani europeni!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Consiliul Județean Timiș au semnat contractul pentru modernizarea Drumul Judeţan 593 pe o lungime de 20 de km.

Astăzi semnăm contractul de finanțarea pentru modernizarea a DJ 593, cu o lungime de 35,9 km, din care 20 de km va fi modernizat și se va finanța din fonduri europene prin POR 2014-2020.  Proiectul va finanța lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere a drumului județean. Traseul supus intervenției parcurge localitățile Peciu, Giulvăz, Foeni până în apropierea trecerii punctului de frontieră cu Serbia.În momentul de față avem DALI, documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, cât și acordurile aferente, fiind deja lansată procedura de achiziție a serviciilor de elaborare a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție. Estimăm că până la sfârșitul acestui an să reușim să semnăm și contractul privind proiectarea și să demarăm procedurile privind achiziția de lucrări de execuție”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Proiectul pentru care a fost semnat contractul de finanțare vizează modernizarea drumului județean 593, de la Peciu Nou la Foeni, și îmbunătățirea conectivității directe cu rețeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T) – DN59/E70 Timișoara-Moravița, în apropierea localității Șag.

Implementarea acestuia se va face pe parcursul a 36 de luni.

Cei 20,5 kilometri de drum județean modernizat în cadrul acestui proiect vor deservi în mod direct peste 10.500 de locuitori. Pe lângă modernizarea traseului de drum, proiectul vizează realizarea marcajului longitudinal pe o distanță de 43,5 km, montarea a 32 de indicatoare de circulație, a 21 de borne kilometrice, a 185 de borne hectometrice și montarea de parapete direcționale de tip semigreu.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 6,9 milioane euro din care, finanțarea nerambursabilă este de aproximativ 6,7 milioane euro iar contribuția beneficiarului este de aproximativ 0,2 milioane euro (la cursul Inforeuro de 4,5990 lei/euro).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here