CSC Dumbrăviţa a reușit o calificare istorică în faza grupelor din Cupa României. Astăzi, în play-off, alb-verzii au eliminat Politehnica Iași, la loviturile de departajare. A fost 0-0 după 90 și apoi 120 de minute de joc, iar la departajare, bănăţenii s-au impus cu 7-6.

Jocul a fost influențat de starea terenului, unul pe care apa băltea după ploile abundente din ultimele zile. În aceste condiții, jucătorii celor două echipe au fost nevoiți în primul rând să își mențină echilibrul și apoi să încerce să construiască. În prima repriză, alb-verzii au dominat teritorial, însă ocazii mari au apărut în dreptul ieșenilor. Cristea (min. 12), a tras peste poartă de la 20 de metri, apoi Lică (20) a reluat cu capul după un corner, iar mingea a fost respinsă din fața liniei de Bain, pentru ca Ștefanovici (41) să încerce de la mare distanță poarta lăsată liberă de Trifon, dar Tănase a intervenit și a respins. Faza s-a repetat și în primele secunde ale mitanului secund: Trifon a ieșit dintre buturi, iar Ștefanovici, de la 25 de metri, a ratat ținta. Fazele de poartă au început să se înmulțească în ultimul sfert de oră al timpului regulamentar. Simon (78) a întreprins o acțiune personală pe stânga și a șutat în forță, la colțul scurt, dar Jankov a respins în corner. Apoi Bain (82) a reluat cu capul, puțin alături, după o centrare de pe stânga a lui Ghinescu. Din nou Ștefanovici (83) a prins un șut puternic, de la 20 de metri, din lateral stânga, dar Trifon a respins spectaculos. Ultima ocazie importantă i-a aparținut lui Simon (87), care a tras din unghi, din lateral dreapta, spre colțul lung, dar mingea a ieșit în aut de poartă, după ce a „prins” și bara.

S-a intrat în prelungiri, unde echilibrul s-a păstrat. Cristea (94) și-a încercat norocul cu o reluare pe spate, însă mingea a trecut pe lângă. Apoi Simon (96) a șutat din colțul careului, din dreapta, însă balonul a trecut puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. Karachanakov (97) a reușit o acțiune personală pe stânga, dar de la marginea careului a tras pe lângă. Iar același jucător al ieșenilor, în minutul 100, a tras în forță de la 20 de metri, dar Trifon a respins spectaculos.

După o a doua repriză de prelungiri dusă cu greu de jucătorii celor două echipe, tot mai obosiți cu fiecare minut ce trecea, s-a ajuns la „loteria” penalty-urilor, acolo unde alb-verzii s-au impus cu 7-6.

De la formația bănăţeană, au înscris Ghinescu, Grancea, T. Bodri, Simon, Tănase, Bura-Koț și Martinov, ratând doar Olaru (în a patra serie). Ieșenii au punctat prin Hrib, Fosu-Mensah, Ștefanovici, Karachanakov, Tomczy și Telcean, ratând Cristea (prima execuție, minge reținută de Trifon) și Kouadio (pe lângă poartă).

CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Bura-Koț, Gîsă, Bain – Bickling (90+1, Grancea), Tănase, D. Popa (112, Olaru), Ungureanu (61, T. Bodri), Ghinescu (cpt.) – Simon, Paulevici (49, Martinov)

Politehnica Iași (antrenor secund Mugurel Cornățeanu): Jankov – Kouadio, V. Lică (cpt.) (109, Niamțu), Fosu-Mensah, Finica – F. Cristea, Telcean, Cracea (69, Karachanakov), Ștefanovici – Dumitru (69, Hrib), Plokhotniuk (74, Tomczyk)

Dumbrăviţa este singura echipă din Timiş care prinde grupele. Ripensia a pierdut în baraj 0-4 cu FCU Craiova, în timp ce Poli, sfert-finalistă anul trecut a pierdut acum încă din turul precedent.

Articolul precedentCalendarul de cursuri de formare profesională al lunii octombrie
Articolul următorNoapte agitată pentru pompierii militari timişeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.