Dupa 30 de ani! Un nou caz Sevilla… CSM Bucuresti castiga Liga Campionilor in Ungaria

Daca acum 30 de ani Steaua castiga neasteptat la Sevilla contra Barcelonei, de la 11 metri, astazi, CSM Bucuresti a castigat Liga Campionilor la handbal feminin, la Budapesta, contra formatiei maghiare Gyor…

CSM București a câștigat trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, după ce a învins formația maghiară Gyor ETO cu scorul de 29-26 (13-12, 22-22), după prelungiri și aruncările de la 7 metri, în finala desfășurată duminică, în Papp Laszlo Arena din Budapesta.

Campioana României a produs o surpriză uriașă prin acest succes, deplin meritat, venit la capătul unui meci dramatic, echipa din București fiind debutantă în competiție.

După ce a câștigat clar semifinala cu Vardar Skopje cu 27-21, CSM București a făcut un joc excelent în apărare, un mare merit având antrenorul Kim Rasmussen, care a făcut o serie de mișcări tactice inspirate. După ce Jelena Grubisic a apărat foarte bine poarta în timpul meciului, Rasmussen a introdus-o pe final pe brazilianca Mayssa Pessoa, iar aceasta a avut câteva intervenții excelente, punând umărul la intrarea în prelungiri, pentru ca apoi să apere două aruncări de la 7 metri la șuturile de departajare. Cea mai bună jucătoare a fost însă suedeza Isabelle Gullden, autoare a 15 goluri.

O victorie incredibila pentru echipa romaneasca, impotriva tuturor asteptarilor… la fel ca Steaua acum 30 de ani!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here