Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a reușit să atragă, și în prima sesiune de admitere din 2023, un număr considerabil de aspiranți la studii universitare, dornici să devină studenți UVT. În prima etapă a admiterii, cele 11 facultăți din cadrul UVT au stârnit interesul a peste 7500 de candidați la ciclul de studii universitare de licență și peste 2100 de candidați la ciclul de studii universitare de masterat, în creștere față de anul anterior.

Pentru că ne-am propus să atragem către UVT cei mai buni tineri, pentru al doilea an consecutiv, procesul de admitere pentru fiecare program de studii universitare de licență și de masterat ofertat de UVT a presupus susținerea unei probe de admitere: fie pentru testarea cunoștințelor / aptitudinilor conexe domeniului de studii ales și a capacităților cognitive, fie de tipul unui test de evaluare a abilităților lingvistice și de raționament. Astfel, în urma acestui proces de selecție competitiv, UVT a înmatriculat cu 4,5% mai mulți studenți decât în aceeași etapă a anului universitar anterior la ciclul de studii universitare de licență, și cu 16,8% mai mulți studenți la ciclul de studii universitare de masterat.

De asemenea, UVT a trimis invitații cu oferte de studii personalizate absolvenților de studii liceale care au obținut rezultate deosebite în perioada studiilor, fie că au promovat examenul de bacalaureat cu nota 10, fie că au obținut statutul de șefi de promoție sau au obținut distincții la olimpiade naționale și internaționale. Ne bucurăm că peste 70 de candidați cu astfel de performanțe au ales ca din toamna acestui an să-și continue parcursul academic în cadrul universității noastre.

Cele mai „căutate” programe de studii universitare de licență în acest an, în prima etapă a admiterii, prin raportare atât la numărul de locuri finanțate de la bugetul de stat, cât și la capacitatea de școlarizare, au fost:

Psihologie (8,02 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,12 candidați / loc),
Informatică economică (5,42 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 1,63 candidați / loc) și
Informatică (4,22 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,26 candidați / loc).

Totodată, unele dintre programele de studii nou înființate au atras un număr considerabil de candidați:

Limba și literatura engleză – Limbi și literaturi moderne (rusă/sârbă/japoneză) (4,71 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat),
Drept european și internațional (2,50 candidați / loc).

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Subliniem deseori că UVT nu este nici cea mai mare și nici cea mai veche universitate din România, în schimb este cea mai dinamică. Un fapt dovedit și prin oferta de programe de studii de licență și cea de studii universitare de masterat, care este în dezvoltare permanentă la UVT. Am intrat în sesiunea de admitere de vară cu 171 de programe, dintre care 11 programe de studii au fost propuse în premieră (6 de licență și 5 de masterat), iar în sesiunea de admitere din septembrie, acestora li se vor adăugadouă noi programe de studii universitare de licență, din domenii de interes pentru viitorii studenți: Științe aplicate în criminalistică (program unic la nivel național) și Inteligență artificială (în limba engleză), cât și douănoi programe de studii universitare de masterat, din domeniile Arte vizuale – Game art (în limba engleză) și Artă eclezială și restaurare. Îi așteptăm așteptăm la UVT pe toți cei care caută dezoltarea personală și profilarea unui viitor profesional promițător, aici își pot extinde potențialul și își pot actualiza cea mai bună versiune a lor.”

Lista locurilor disponibile pentru candidații care vor alege să opteze pentru un program de studii universitare din cadrul UVT, în sesiunea de admitere din luna septembrie, poate fi accesată aici: https://admitere.uvt.ro/procesul-de-admitere/locuri-disponibile/.

Candidații pot depune dosare pe platforma admiterii online pentru sesiunea a doua a procesului de admitere începând cu data de 17 august 2023, ora 12.

Articolul precedentUn motociclist s-a autoaccidentat pe autostradă, între Timișoara și Lugoj
Articolul următorMai puţin de o lună până la Festivalul Internaţional George Enescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.