Consiliul Județean Timiș s-a implicat în sprijinirea unităților de învățământ special de stat în gestionarea crizei sanitare și finalizează cu succes proiectul „Consolidarea capacității unităților de învățământ special din județul Timiș în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-CoV-2”, cod SMIS 148561.

Obiectivul acestui proiect a constat în diminuarea riscului de propagare a infecției cu SARS – COV – 2, dar a vizat, în special, desfășurarea în condiții de siguranță a activităților didactice și protejarea elevilor și a cadrelor didactice.

Instituțiile beneficiare ale proiectului sunt unități de învățământ special de stat aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș: Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Paul Popescu Neveanu” Timişoara; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Timişoara; Centrul de Resurse şi Asistență Educațională „Speranța” Timişoara; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu” Timişoara; Liceul Teoretic Special „IRIS” Timişoara; Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” Recaș și Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu” Timişoara.

„Sănătatea, mai ales cea a copiilor, este prioritară pentru Consiliul Județean Timiș. Am dotat școlile cu echipamente de protecție medicală deoarece face parte din viziunea administrației județene de a acorda o atenție sporită acelor programe care să vină în sprijinul familiilor, elevilor și cadrelor didactice”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Cele șapte unități de învățământ special au fost dotate cu 198.320 de măști de protecție medicală, 37.540 mănuși de protecție și 7.407 litri de dezinfectanți. De asemenea, acestea au beneficiat și de 380 de echipamente destinate dezinfecției de tipul covoraș dezinfectant, dispenser săpun lichid și dozator pentru dezinfectant mâini cu senzor.

Articolul precedentUPT organizează a doua ediție a Poli Kids Fest, o sărbătoare dedicată tuturor copiilor
Articolul următorTimișoara, gazda celebrelor premii UNITER în 2023

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.