Economia circulară stârnește interesul antreprenorilor din Timiș! CCIAT a organizat un workshop pe acest subiect

Camera de Comerț din Timiș în colaborare cu Centrul Național pentru Producție și Consum Durabile DENKSTATT ROMANIA (CNPCD) a organizat astăzi între orele 14.00 – 16.30, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT, worskhop-ul: “GO CIRCULAR”.

Economia circulară este noua strategie de afaceri care permite un consum mai rațional al materiilor prime, regândirea pe baze ecologice a produselor și serviciilor, crearea unor noi modele de afaceri sustenabile și, nu în ultimul rând, prevenirea și minimizarea pierderilor și a deșeurilor.

Economia circulară atrage un interes semnificativ în intreaga lume, acest lucru fiind demonstrat de direcțiile strategice ale guvernelor, angajamente ale mediului de afaceri internațional și parteneriatele devotate dezvoltării sale.

Comisia Europeană a adoptat în 2018 un nou pachet de măsuri privind economia circulară pentru a ajuta întreprinderile și consumatorii europeni să realizeze tranziția către o economie mai puternică, circulară, în care resursele sunt utilizate mai sustenabil.

Acțiunile propuse vor contribui la „închiderea cercului” în ciclurile de viață ale produselor, la valorificarea și utilizarea la maximum a materiilor prime, produselor și deșeurilor, cu beneficii clare pentru afaceri și pentru mediu.

La final participanții la workshop au avut posibilitatea de a-și autoevalua potențialul pentru economie circulară, bazat pe instrumentele “Circle Assessment” și cu suportul tehnic al experților CNPCD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here