Educatia primeaza la Giroc!

Autoritățiile locale din Giroc pun accent foarte mare pe educație, iar elevii școlii din Chișoda trebuie să învețe în condiții cât mai bune. Astfel că, pentru proiectul “Reabilitarea și modernizarea clădirii școlii generale Iosif Ciorogariu” din Chișoda autoritățțile locale au alocat 1.356.000 de euro.

Clădirea școlii din Chișoda va fi anvelopată termic, iar pentru a se putea păstra căldura se va modifica în această zonă toate sistemele care cedează căldură- caloriferele – se vor face rețele în pardoseală. “Acest lucru este revoluționar, nu prea întâlnit în multe țări din Europa. Însă copiii vor avea un confort deosebit și acest lucru ne îndreptățeste, ne încurajează că și în această școală copiii vor rămâne și nu se vor transfera la școlile din Timișoara. Sunt profesori foarte buni la cele două școli”, spune primarul localității Giroc, Ionel Toma.

Primăria Giroc vrea ca până la toamnă, când începe noul an școlar, să realizeze încă câteva săli de clasă pentru elevi.

 “Pe partea aceasta a proiectelor naționale și europene se reflectă preocuparea Consiliului Local pentru dezvoltarea comunității. Cel mai mare proiect este de 5 milioane euro și se referă la reabilitarea unor pavilioane din fostele unități de învățâmânt. Ceea ce avem, nu mai putem construi decât pe partea veche a școlii. Eventual, peste să încoporăm această veche clădire într-una mai nouă, să mai dăm câteva săli pentru copii. E o suprafață de 2 hectare, se pot construi aceste spații, se pot pune în valoare în jur de 30 de săli de clase până la 60 mp, cu laboratoare, cu o sală de sport, internat, cantină și singurul pavilion unde o să fie cabinetele de limba română, matematică. O să vorbim în viitor de cabinet, nu o să mai fie un singur profesor, ci patru-cinci profesori de matematică, patru-cinci profesori de română, etc. Preocuparea noastră e tenace și foarte exactă pentru dezvoltarea învățământului, pentru că investiind în copii sunt absolut convins că facem cea mai bună investiție în comunitatea noastră. În toamnă sălile trebuie să fie gata. Este o locație mai aproape de școala cea veche, care nu mai are spațiul respectiv. Până în toamnă trebuie să punem patru săli, iar apoi încă patru până terminăm partea aceea. La liceu, de la anul vom avea două clase paralele. Gradul de obținere a Bacalaureatului a depășit 82%.  Pe copii nu poți să îi lași într-o clădire insalubră, unde umblă șoareci sau mai știu eu ce. Totul trebuie să fie la cea mai înaltă cotă. Cea mai mare cheltuială de la bugetul local este către școală”, a adăugat Ionel Toma, primarul localității Giroc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here