Efectele fenomenelor meteo periculoase până la ora 16:00

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș acționează pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice din ultima perioadă. Au fost inundate: DJ 592 B între Nițchidorf și Duboz, Maternitatea Bega Timișoara, Casa Tineretului Timișoara, Spitalul Municipal Lugoj, Casa de Pensii Lugoj, Piața Lugoj, Hotel Park Buziaș, Sediul ENEL Buziaș, Liceul Ciacova, case de locuit, curți și grădini, drumuri, anexe gospodărești, pășuni și fânețe din 19 localități.

S-a intervenit pentru degajarea apei rezultate în urma inundațiilor din obiectivele mai sus menționate, curțile și grădinile gospodăriilor cetățenești și a străzilor de la nivelul a 19 localități (Timișoara, Lugoj, Buziaș, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Deta, Voiteg, Liebling, Săcălaz, Utvin, Sânmihaiu Român, Ciacova, Vișag, Berini, Vucova, Hodoș, Sinersig și Sacoșu Mare). Începând cu ora 08:00 au fost evacuate 53 persoane (20 persoane Hodoș (14 adulți și 6 copii), 20 Sacoșu Mare, 6 Timișoara, 4 Berini, 3 Buziaș).

Se acționează cu peste 100 pompieri, 32 autospeciale, 19 motopompe transportabile, 13 electropompe, 8 motopompe remorcabile, 5 bărci. Din data 27 iunie ora 10:00 până în momentul de față au fost primite peste 415 apeluri pe numărul unic de urgență 112. S-a dispus creșterea capacității operaționale fiind chemat personalul din timpul liber și s-au cerut forte în sprijin de la ISU Arad și ISU Hunedoara.

Inspector Șef și Șeful Centrului Operațional Județean s-au deplasat în localitatea Sinersig unde s-a rupt un dig de pe un pârâu și au fost inundate 17 gospodării.

La ora 16:30 a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căruia este prezentată situația la nivel județean și se hotărăsc măsurile ce vor fi luate în continuare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here