Elevii de clasa a II-a, în febra examenelor! Astăzi au dat proba la matematică!

Elevii de clasa a II-a au susținut astăzi proba scrisă la matematică, din cadrul Evaluării Naționale. O mare parte dintre ei au terminat cu examenul, testarea la matematică fiind ultimul hop, însă mai sunt elevi care vor fi examinați și mâine. Este vorba însă, despre cei care aparțin minorităților naționale.

Astăzi au fost au fost prezenți 5.077 de copii. Ei au susținut proba la matematică în limba română. Au fost însă și elevi care au fost testați la matematică… în limba maternă, iar la acest examen au paricipat 375 de elevi.

Testați în cadrul Evaluării Naționale vor fi și elevii de clasa a IV-a și a VI-a. Astfel, la începutul lunii mai, școlarii de clasa a IV-a vor fi examinați. În 3 mai aceștia vor susține examenul la limba română, o zi mai târziu vor fi evaluați la matematică, iar la limba maternă aceștia vor susține examenul în data de 5 mai.

După ce vor termina elevii de clasa a IV-a vor începe emoțiile pentru cei de clasa a VI-a. În data de 10 vor susține examenul la limbă și comunicare, iar în data de 11 la matematică și științe ale naturii.

Aceste testări naționale au drept scop evaluarea elevilor din ciclul primar și gimnazial pentru a vedea stadiul cunoștințelor dobândite în anii de studiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here