Elevii de clasa a XII-a susțin proba de evaluare a competențelor digitale

Spread the love

Elevii de clasa a XII-a continuă susținerea examenului de Bacalaureat cu proba de evaluare a competențelor digitale. Aceasta se va desfășura în perioada 21-24 iunie.

În Timiș s-au înscris 4.316 elevi, dintre care 3.626 sunt cei ce au terminat anul acesta clasa a XII-a, restul fiind candidați din sesiunile anterioare. Vă reamintim că până acum elevii au susținut proba orală la limba română, dar și proba orală la limba maternă, acolo unde a fost cazul. La proba A, evaluarea competențelor lingvistice la Limba și Literatura Română, s-au înscris 3.657 de candidați, însă 81 dintre ei au lipsit. În urma evaluării 2.327 de elevi au primit calificativul experimentat, ceea ce înseamnă un procent de 67,75%. 790 de absolvenți au primit calificativul avansat și restul de 477 au obținut calificativul mediu, ceea ce înseamnă 21,98% respectiv 13,27%.

La proba B, cea de evaluare a competențelor lingvistice în limba maternă, s-au înscris 167 de elevi, însă doi au ales să nu se mai prezinte la testare. Examenul a fost susținut de elevii a patru minorități: germană, machiară, sârbă și ucraineană. Dintre cei prezenți la examen 83,64% au obținut calificativul experimentat, adică 138 de elevi. Alți 10,19% au obținut calificativul avansat (18 elevi) și 5,45% au primit calificativul mediu (9 elevi).

Probele scrise de la bacalaureat vor fi susţinute în 4 iulie la Limba şi literatura română şi în 5 iulie la limba şi literatura maternă. Testarea va continua în 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, respectiv matematică, pentru absolvenţii profilului real, şi istorie, pentru cei de la uman, iar în 8 iulie va fi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate în 12 iulie, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, urmând ca în perioada 13-15 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 16 iulie.

Cei care nu s-au înscris în această sesiune sau vor pica examenele mai au o șansă, în toamnă. Pentru sesiunea august-septembrie 2016, înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen se va face în intervalul 18 – 22 iulie.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here