Elevii din Anina – prieteni cu natura

Elevii Școlii Gimnaziale Nr.1 Celnic – Anina au răspuns, cu mare bucurie, invitației directoarei, Rogobete Floarea Daniela și a cadrelor didactice, de a participa la Vinerea Curățeniei, atât în curtea școlii, cât și în împrejurimi. Entuziasmul de care au dat dovadă elevii a fost unul debordant.

La această acțiune au participat în jur de 100 de elevi, atât din ciclul primar,  cât și din cel gimnazial. Cu alte cuvinte, cu mic, cu mare și-au dat mâna, pentru curățenia de primăvară.

Elevii au participat cu interes și dăruire sub sloganul„Împreună, pentru o viata mai curată!”

Activitatea a fost una reușită, sacii s-au umplut repede iar elevii au constientizat cât de important este să trăiască într-un mediu curat, acestia fiind un exemplu pentru cetățenii orașului și chiar lăudați pentru daruirea lor.

„Pe această cale vreau să mulțumesc Primăriei orașului Anina pentru inițiativa si elevilor pentru participare”, declarat directoarea școlii.

Demn de menționat este faptul că elevii școlii și cadrele didactice sunt implicați în concursul ,,Scoala Zero Waste”, ei chiar amenajând în curtea școlii un părculet cu flori, îngrijit tot de ei.  De asemenea au realizat și multe afișe prin care iși manifestă dragostea și grija față de natură.

Din anul 2013 și până în prezent, concursul național de educație ecologică și colectare selectivă „Școala Zero Waste” încearcă să îndrume elevii din învățământul primar și gimnazial spre o practică civilizată în ceea ce privește gestionarea gunoiului. Ediția din acest an se derulează în perioada 13 martie – 12 mai, iar în ea s-au înscris 205 școli din 36 de județe și București. Din Caraș-Severin, o singură unitate de învățământ și-a exprimat dorința de a participa. Este vorba despre Școala Gimnazială Nr. 1 din Anina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here