Elevii, studenții și doctoranzii nu mai au nevoie de adeverințe de la CJAS Timiș

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș informează atât asigurații cât și furnizorii medicali cu care se află în relație contractuală că a fost simplificată procedura de gestionare a calității de asigurat  pentru elevi, studenți, inclusiv doctoranzi.

Până acum, elevii şi studenţii (inclusiv doctoranzii) cu vârsta între 18 şi 26 de ani erau asiguraţi fără plata contribuţiei, dacă nu realizau  venituri. Pentru a-şi actualiza calitatea de asigurat, aceștia trebuiau să depună la sediul casei de asigurări o adeverinţă eliberată de unitatea în care studiază.

În prezent, această procedură a fost simplificată  prin semnarea  unui protocol la nivel național, între CNAS și Ministerul Educației Naționale și Cercetării  Științifice, prin care elevii şi studenţii inclusiv doctoranzii, cu vârsta între 18 şi 26 de ani, nu mai trebuie să depună la sediul CJAS adeverința care atestă încadrarea în una din instituțiile de învățământ. Verificarea şi validarea calităţii de asigurat  este efectuată prin simpla verificare în sistemul informatic.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here