Erori de proiectare la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Lucrările vor întârzia

Lucrările la noua clădire a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timișoara sunt tot mai vizibile. Însă, din pricina neînțelegerilor dintre municipalitate și firma care construiește noul corp de clădire, acestea s-ar putea să întârzie. Firma Prompt SA a intrat în insolvenţă, însă cu toate acestea lucrările nu au fost sistate în totalitate. Recent a fost turnată placa peste etajul cinci, urmând să fie ridicat un singur nivel.

Potrivit primarului Nicolae Robu, constructorul reclamă mai multe erori de proiectare. “O parte din lucrările ce se vor face acum sunt pentru corectarea unor scăpări crase ale proiectanților. E pe terminate ultimul nivel. Mai trebuia pus planșeul și atunci structura de rezistanță va fi gata. În rest, sunt neînțelegeri cu constructorul care invocă erori de proiectare și are pretenții. Vom vedea ce se va întâmpla. Am purtat o discuție cu aparatul primăriei și cu constructorul, am trasat sarcini să se lămurească, dacă se poate continua lucrarea pe contractul existent, evident cu respectarea legii, nu cu includerea unor lucruri care nu sunt premise, dacă nu,atunci trebuie reziliat contractul și făcută o nouă licitație”, spune primarul Nicolae Robu.

spitalul de copii

Noul corp de clădire reprezintă o necesitate pentru Spitalul de Copii, în condiţiile în care mai multe corpuri de clădire au fost retrocedate, iar unele secţii au fost evacuate de către actualii proprietari. Imobilul va avea opt etaje (demisol+parter+6 etaje) și va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinică. Suprafaţa utilă va fi de peste 8.000 de metri pătraţi. Toate secţiile aflate în clădiri revendicate şi retrocedate vor fi mutate în acest loc.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 100 de milioane de lei, din care până acum, Guvernul a acoperit 10 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here