Ești o gazdă bună? Află de ce ai nevoie pentru a organiza petreceri de neuitat la tine acasă!

Cheia unei petreceri reușite este lista de invitați întotdeauna, însă gazda poartă o responsabilitate ce poate aduce un mare plus petrecerii sau din contră, un minus, indiferent de invitați. Există câteva aspectele de care trebuie să ții cont în timpul pregătirilor pentru a fi o gazdă bună pentru toți cei care îți calcă pragul.

Iată ce face din petrecerea ta o petrecere de neuitat:

Aranjarea mesei 

Când vine vorba de acest aspect, majoritatea gazdelor își fac probleme care de fapt nu există – se inspiră din fel de fel imagini de pe internet cu cele mai sofisticate decoruri și platouri pe mese, însă nu așa arată realitatea. Este vorba despre echilibru și gust, mai puțin despre ordinea furculițelor și a paharelor. Fața de masă, probabil lumânările, dacă apelezi la acestea, dar și alte detalii, țin strict de alegerea fiecăruia. Este recomandat ca mâncarea, atât aperitivele, cât și felul principal al mesei să fie puse în centrul acesteia, de unde fiecare invitat își poate lua ce dorește și cât consideră, înlocuind clasicele porții egale pentru toată lumea. Tot ce ține de decorațiuni, tacâmurile colorate și lumânările parfumate au șanse extrem de mici să dea greș.

Jocurile 

Indiferent de vârstă, statut social sau alte aspecte ce țin de fiecare persoană în parte, jocurile sunt un plus la orice ocazie unde se adună un grup mai mare de oameni. Din punct de vedere psihologic, acestea ne detașează și ne bucură indiferent de cât de deschiși sau nu suntem spre ele.

Situațiile neprevăzute 

În caz că petrecerea are loc în curte vara sau într-o zi călduroasă de primăvară sau toamnă, trebuie să ai un plan de rezervă în caz că se schimbă vremea. Nu ceva elaborat care să necesite timp și să se vadă că a fost pregătit, ceva frumos amenajat în casă unde să poată continua petrecerea.

Meniul 

La fel ca în cazul aranjării mesei, nu trebuie să existe mari bătăi de cap. Meniul poate fi diversificat, iar asta ține atât de gusturile tale, cât și de gusturile invitaților. Dacă nu cunoști prea bine toți invitații sau dacă numărul lor este mare și sunt destul de diferiți, cum ar fi situația în care unii dintre ei sunt la regim și sunt foarte atenți la calorii, unii sunt vegetarieni sau alții nu pot mânca o masă fără carne, este important să ai preparate variate, ca toată lumea să fie mulțumită. Prepararea mesei poate fi o activitate la care să participe și invitații cu mare plăcere. Scenariul că vin, se pun la masă și trebuie serviți este din start eronat.

Una dintre cele mai plăcute ,,ieșiri” pe timpul verii și nu numai, este grătarul. Pe lângă gustul unic, atât al cărnii cât și al legumelor, acesta este centrul de interes, punctul comun în jurul căruia se pornesc și se întrețin discuții. Dacă urmează să dai o petrecere și ai nevoie de un grătar, la Hornbach.ro găsești o gamă variantă cu un click aici, perfecte atât din punct de vedere al designului, mobilității, dar și pentru durabilitatea acestora.

Nu uitați de desert. Ceva nu neapărat voluminos, mai degrabă delicios și inventiv – orice prăjitură răcoritoare cu fructe făcută într-un timp scurt va fi mult mai apreciată decât platoul cu prăjituri cu glazură cumpărat din supermarket.

Muzica 

Ceva ce nu ar trebui să lipsească niciunei petreceri este muzica. Diversitate de preferat, nu același gen toată seara, însă trebuie să se țină cont de volumul acesteia. Tare neplăcute sunt acele petreceri unde muzica acoperă volumul discuțiilor, lucru ce poate fi în regulă timp de o piesă-două, însă devine incomod pe parcurs.

În concluzie, cu un minim de efort poți fi gazda la care toți vor să se întoarcă după acea primă petrecere. Ține cont de invitați și de nevoile lor și organizează cea mai tare seară! Toți vor pleca fericiți și vor vrea să revină.

Sursa foto : Pexels.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.