Evaluarea Națională 2021: Rezultatele finale au fost afișate duminică. Situația pe Timiş

Rezultatele finale la examenul de Evaluare Națională 2021, după contestații, au fost publicate duminică, pe site-ul evaluare.edu.ro, dar și la avizierele școlilor centre de examen. Au fost depuse anul acesta 20.200 de contestații, cele mai multe pentru notele obținute de elevi la proba de limba română. Numele candidaților sunt anonimizate.

Media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională 2021 are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Restul de 20% este reprezentat de media generală a celor patru ani de gimnaziu.

Repartizarea computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a pentru admiterea la liceu va avea loc pe 24 iulie.

Completarea fișelor de înscriere la liceu în clasa a noua are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinții trebuie să îsi anunțe intenția de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare.

Lucrările cu subiecte la română și la matematică la Evaluare Națională 2021 au fost corectate în alte județe decât centrul de examen, în 92 de centre de corectare.

Nota obținută după contestație este nota definitivă, indiferent de punctajul obținut, în plus sau în minus, față de nota acordată la evaluarea inițială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.

Cei interesaţi, pot vedea AICI REZULTATELE din Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here