Eveniment caritabil inedit la Timișoara: “Alerg Pentru Spitalul Copiilor”. Timişorenii sunt invitaţi în weekend să alerge pentru spitalul de copii şi să doneze un leu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 10.00, la Padurea Verde (pe platoul de la intrarea în Grădina Zoologică).

Este vorba despre o acţiune cu scop caritabil ce îşi propune strângerea de fonduri pentru construcţia primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din România.

 Traseul pentru cei care vor să alerge simbolic pentru a susţine cauza (2 km): START – în fața la Zoo – se urmează drumul pietruit până la km 1, apoi întoarcerea se face pe același traseu. Punctul de întoarcere va fi semnalizat de voluntari. Traseul pentru alergătorii amatori/ profesioniști sau practicanți de alt sport, care doresc să îmbine plăcerea unei alergări cu posibilitatea de a strânge fonduri pentru spitalul copiilor (4-6 km).

“Am demarat un proiect îndrăzneţ şi dorim să punem bazele unui spital doar din fonduri private. Pentru a îndeplini acest vis, avem nevoie de 80.000.000 RON. Spitalul se va construi la Bucureşti şi va avea 50 de paturi, 2 săli de operaţie complet echipate, secţie de radioterapie şi secţie de transplant medular. Timisoara a aparut pe harta oraselor care alearga pentru spitalul copiilor în iulie 2015, iar de atunci, lună de lună, alergă, şi donăm pentru construirea primului centru medical independent de oncologie şi hematologie pediatrică din Români”, transmit organizatorii.

În aproape doi ani, s-a reuşit să se adune, la Timişoara suma de 50.069 lei, atât din evenimentele de alergare, cât şi din monedele donate de timişoreni  în cadrul campaniei “1 milion de monede pentru Spitalul Copiilor”.

Detalii legate de proiect găsiţi pe www.1leu.org şi pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1816412642016037/.

Articolul precedentColaborare pe plan cultural și educațional între autoritățile județene din Timiș și Rusia
Articolul următorPiata Unirii, anii 70!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.