Eveniment special: Remembering Oscar – „Totul e regie, bătrâne!”

O emoționantă manifestare cultural-comemorativă, dedicată vieții și activității regretatului jurnalist Oscar Berger va fi organizată miercuri, 23 august, la Ambasada, (Faber) de la ora 18.00, la care sunt invitați toți ziariștii din Timișoara. Şi nu numai.

Evenimentul are loc la 10 ani de la trecerea în nefiinţă al regretatului patron al ziarului Timişoara. Cu acest prilej, la ora 19.00, în curte, pe terasă, va fi lansată carte a scrisă de Flavius Boncea “Totul e regie, bătrâne! Crâmpeie din minunata (dar trista) viață și haioasele (dar utilele) învățături ale lui Oscar Berger după o experiență de peste douăzeci de ani în Occident”, apărută la editura Brumar, Timișoara, 2023.

Iată însă şi programul evenimentului:

Ora 18.00, în sală, proiecție de film:

 1. Înregistrare din arhiva TVR Media, cu intervenția lui Oscar Berger la Televiziunea Română din 15 ianuarie 1990.
 2. Film documentar: “Vatra Românească. Pe urmele autenticului”. Scenariul și regia: Oscar Berger. Film realizat pentru televiziunea germană la mijlocul anilor ’80.
  Ora 19.00, în curte, pe terasă:
  Lansare de carte: Flavius Boncea – “Totul e regie, bătrâne! Crâmpeie din minunata (dar trista) viață și haioasele (dar utilele) învățături ale lui Oscar Berger după o experiență de peste douăzeci de ani în Occident”, Editura Brumar, Timișoara, 2023. Prezintă: Petru Vasile Tomoiagă și Adriana Cârcu.
  Discuții libere, evocări, amintiri.
  Ora 20.15: Concert: SURVOLAJ acustic. După șase ani de tăcere, în formulă de trei (Daniel-Silvian Petre, Levi Molnar și Zsolt Szabó), pioniera blues-rockului psihedelic de la noi ne va prezenta piesele SURVOLAJ care combină hard rock cu progresiv și cu elemente free jazz regândite doar pentru chitară acustică, voce, cajon și blockflute.
  Ținută lejeră, atmosferă relaxată. Vom avea și un ziar. Iar consumul de băuturi este permis. Să facem cum i-ar fi plăcut lui Oscar să fie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here