Eveniment Ziua Mondială a Mediului Concursul “RECICLĂM ȘI CÂȘTIGĂM”

RETIM împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș, cu sprijinul Gărzii de Mediu Timiș și al Primăriei Municipiului Timișoara, organizează concursul “RECICLĂM ȘI CÂȘTIGĂM” dedicat tinerilor. Evenimentul are loc în weekend-ul 4-6 iunie 2021 în parcul de la Iulius Town.

Scopul acestui eveniment este informarea și conștientizarea tinerilor privind colectarea separată și reciclarea deșeurilor.

Acțiuni: Treasure Hunt și quiz-uri Kahoot.

Prin astfel de activități informale, tinerii, și nu numai, vor înțelege importanța colectării separate și a reciclării. Pentru a avea un mediu verde și sănătos, trebuie să ne implicăm cu toții, iar RETIM și ADID Timiș vă invită să vă alăturați acestui eveniment.

Mecanism: Treasure Hunt

  • Înscrierea în concurs la standul RETIM și ADID Timiș
  • Participanții primesc harta comorii
  • Începerea traseului. Participanții trebuie să găsească mai multe tipuri de deșeuri (ambalaje din plastic, hârtie sau carton, sticlă și deșeuri menajere) amplasate în diferite colțuri ale parcului.
  • După ce parcurg tot traseul, participanții se întorc la standul RETIM și ADID Timiș pentru a depozita deșeurile găsite corect în pubele.

Mecanism: Kahoot

  • Câștigătorii vânătorii de comori vor trece în etapa următoare a concursului, un joc online de e-learning, Kahoot, care le testează participanților cunoștințele legate de colectarea separată și reciclarea deșeurilor.

Premiile oferite de organizatori constau în tricouri, bidoane de apă și pixuri ecologice.

Detaliile despre regulamentul concursului, descrierea etapelor acestuia şi anunţarea câştigătorilor se găsesc pe retim.ro și adidtimis.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here