Primul eveniment al lunii martie este un recital de pian la patru mâini intitulat Seară de muzică franceză, realizat în parteneriat cu Institutul Francez. DUO MIHĂILESCU ne aduce în dar un mărțișor muzical cu lucrări ale compozitorilor F. POULENC, E. SATIE și C. DEBUSSY, joi, 2 martie, de la ora 19:00, în Sala Capitol.

Vineri, 3 martie îl avem invitat pe solistul ROLAND SZENTPÁLI (Ungaria) – tubă. Într-un concert susținut alături de Orchestra simfonică a Fiarmonicii Banatul, va interpreta o lucrare în primă audiție: Suita Carmen pentru tubă și orchestră de G. BIZET/ R. SZENTPÁLI. Sub conducerea dirijorală a maestrului DIONYSIS GRAMMENOS (Grecia), orchestra va mai interpreta Ucenicul vrăjitor de P. DUKAS și o altă lucrare în primă audiție: Simfonia nr. 4, op. 29 de C. NIELSEN.

De 8 Martie, doamnele și domnișoarele, dar nu numai, sunt invitate, de la ora 19:00, la un recital cameral special dedicat lor, ce îi are soliști pe pianistul SORIN PETRESCU și percuționistul DORU ROMAN.

În 10 martie, managerii instituțiilor de cultură din România au ocazia să își etaleze calitățile de muzicieni într-un concert simfonic susținut împreună cu Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara.

O zi mai târziu, renumitul flautist MATEI IOACHIMESCU aduce concertul “inSuflu”, alături de Romanian Flute Ensemble, pe scena Sălii Capitol, de la ora 19:00.

În 14 martie, avem marea ocazie de a asculta una dintre cele mai renumite ansambluri din lume – Orchestra Radiodifuziunii din KÖLN (WDR), într-un concert simfonic extraordinar, al cărui dirijor principal este CRISTIAN MĂCELARU. Solistul concertului va fi pianistul SIMON TRPČESKI (Macedonia).
Un alt eveniment prilejuit de colaborarea dintre Fialrmonica Banatul Timișoara si Orchestra Radiodifuziunii din KÖLN are loc joi, 16 martie, de la ora 19:00. Atunci, septetul ansamblului va urca pe scena Sălii Capitol. În a doua parte a evenimentului vom audia lucrări celebre în interpretarea cvintetului de alămuri al orchestrei germane.
Vineri, 17 martie, Orchestra simfonică și Corul „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, împreună cu Orchestra Radiodifuziunii din KÖLN (WDR) și Corul Liceului de Artă „Ion Vidu” Timișoara susțin un concert vocal-simfonic extraordinar, de la ora 19:00, în Sala Capitol. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul CRISTIAN MĂCELARU. Dirijorii corurilor: IOSIF TODEA și MARIA GYURIS.
Soliști: ROXANA CONSTANTINESCU – mezzosoprană
MICHAEL FAUST (Germania) – flaut.
​Dintre cele 17 evenimente ale acestei luni menționăm și recitalul vocal intitulat Romantic în mezzo/piano, ce o aduce în fața publicului timișorean, joi, 30 martie, de la ora 19:00, pe celebra mezzosoprană AURA TWAROWSKA, un muzician cu merite deosebite, care a urcat pe unele dintre cele mai importante scene ale lumii și care se poate lăuda cu numeroase colaborări și distincții importante. Solista va fi acompaniată de pianistul DRAGOȘ MIHĂILESCU.

Încheiem luna cu un concert vocal-simfonic extraordinar – Cuvântul, al cărui dirijor este maestrul GABIEL BEBEȘELEA, dirijor în Rezidență pentru anul 2023 al Filarmonicii Banatul Timișoara. Evenimentul are loc vineri, 31 martie, atunci când Orchestra simfonică și corul „Ion Românu” vor interpreta lucrări ale compozitorilor STRAUSS și VAGNER. Dirijorul corului este maestrul IOSIF TODEA.

Programul lunii include, ca de obicei, și două recitaluri educaționale. Primul, cel dedicat bebelușilor, are loc în 4 martie, iar biletele au fost epuizate la scurp timp după ce au fost puse în vânzare. Al doilea recital are loc în 11 martie, de la ora 11:00 și este dedicat categoriei de vârstă 2-7 ani. Programul cuprinde lucrări din desene animate celebre.

Biletele se găsesc pe site-ul Filamonicii Banatul Timișoara, la casieria insituției și pe myticket.ro: https://bit.ly/3IXmPBh

Articolul precedentAnunt Filarmonica Banatul Timisoara
Articolul următorAquatim anunţă întreruperea furnizării apei, joi, pentru două localităţi din judeţul Timiş

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.