Marți, 19 iunie, cu începere de la ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Bastion, va avea loc vernisajul expoziției de fotografie „COMORILE ROMÂNIEI”, a fotografului Ilie Tudorel.

Expoziţia prezintă într-un număr de 71 de lucrări de artă fotografică, unele de mari dimensiuni, cele mai valoroase simboluri, monumente sau situri arheologice ale patrimoniului tangibil recunoscute pe plan mondial.

Artistul îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate cele mai importante valori ale patrimoniului cultural din România. Turneul naţional al expoziţiei va parcurge toate regiunile istorice ale României, până în prezent expoziţia fiind expusă în Transilvania, Maramureş şi Oltenia în muzee şi alte instituţii de cultură.

Obiectivul expoziţiei este ca în anul aniversar al Centenarului Marii Uniri de la 1918 să facă cunoscute publicului larg valorile recunoscute pe plan mondial din patrimoniului tangibil, intangibil şi natural al României.

Ilie Tudorel este un artist fotograf din Baia Mare, judeţul Maramureş, născut în 9 octombrie 1961, la Ardud, judeţul Satu Mare. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (U.A.P.), sucursala Baia Mare, şi al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Este preşedinte al Clubului Foto-Video din cadrul Asociaţiei „Millennium” din Baia Mare.

Artistul a fost prezent în 82 de expoziţii de arta fotografică, din care 34 de expoziţii personale şi 48 expoziţii de grup, în diverse aşezăminte de cultură din România, Belgia, China, Polonia, Ungaria şi Ucraina.

Expoziţia fotografică „Comorile României” din Timișoara va putea fi vizitată în perioada 19 – 30 iunie 2018, după următorul program: luni, între orele 8 – 16, marți – vineri, între orele 8:00 – 18:00, iar sâmbătă, între orele 10:00-18:00. Accesul este gratuit.

Articolul precedentÎncepe prima campanie trimestrială de colectare a deseurilor periculoase în zona 1 Timiș
Articolul următorO localitate din Timiș rămâne mâine fără apă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.