Expoziţie de pictură la Bastion: De la Sile la Bega. Divinități feminine ale apelor

Centrul Multifuncţional Bastion, al Consiliul Judeţean Timiş, va găzdui, în perioada 17 – 30 aprilie, expoziţia pictorului Luciano Logo, De la Sile la Bega, facilitată de Consulatul Onorific al Italiei la Timişoara.

De la Sile, râul din Treviso, la Bega, apa „dulce” din Timişoara, este o călătorie imaginativă populată de divinități ale râurilor, siluete feminine sinuoase ce reprezintă armonia naturii din apele curgătoare, o sursă de viață pentru toate culturile și civilizațiile.

Absolvent al Liceului Artistic și al Academiei de Arte Frumoase din Veneția, Luciano Longo locuiește și își desfășoară activitatea la Treviso. Născut într-o familie de artiști – tatăl său, Luigi, fiind un renumit pictor de fresce și decorator –, a primit o solidă educație artistică de tip figurativ. Studiul operelor clasice i-a influențat profund caracterul artistic, astfel că, după o etapă dedicată producției abstracte, revine la analiza corpului uman, mai ales în relațiile sale spațiale.

Debutează la începutul anilor ’70. În timpul experienței venețiene, intră în contact cu pictori și sculptori, cu muzicieni și poeți, ca Luigi Nono și Rafael Alberti, precum și cu personalități din lumea teatrului.

Realizează scenografii pentru teatru și televiziune (Rai, Antenna etc.), dar și opere de pictură și sculptură ce decorează numeroase vile din nordul Italiei și multe monumente. A expus în mai multe orașe din Italia, în Europa și în întreaga lume, în galerii, muzee și în alte structuri publice și private. Una dintre lucrările sale este expusă la Muzeul Național de Artă Modernă de la Sofia.

Expoziţia face parte din seria de evenimente Cafékultour 2018 şi va putea fi vizitată gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here