Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat o familie din Yemen, doi bărbați, două femei și un minor, intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de 05.09.2023, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – I.T.P.F. Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat la aproximativ 50 m de frontieră, cinci cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Serbia.
Persoanele în cauză, întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt o familie din Yemen, patru adulți, doi bărbați și două femei cu vârste cuprinse între 18 și 52 de ani şi un minor de 13 ani, care au intrat legal pe teritoriul României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Articolul precedentZiare și cărți istorice, la un click distanță
Articolul următorDescoperă aici care sunt cele mai potrivite cadouri de nuntă pe care le poți oferi celor apropiați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.