În farmacia DSP Timiş au intrat primele doze de vaccin antigripal!

Ministerul Sănătăţii a repartizat județului Timiş primele doze de vaccin antigripal pentru campania de vaccinare antigripală gratuită!

Mai exact, în farmacia DSP Timiş sunt deja 783 de doze de vaccin ce vor fi destinate, conform MS, următoarelor categorii de populaţie

-pacienţi cu boli cronice spitalizaţi în unităţile medicale în scopul prevenirii infecţiilor asociate asistenţei medicale datorate contactării infecţiei prin gripă.

-pacienţi cu afecţiuni cronice din spitalele-secţiile de boli cronice

-personalul medico-sanitar din secţiile de ATI şi neonatologie

-personalul medico sanitar care activează în serviciul de ambulanţă şi fac parte din echipajele de intervenţie de pe ambulanţe.

Vaccinarea antigripală reprezintă cea mai eficientă soluţie pentru prevenirea gripei de sezon pentru că gripa este o boală care poate deveni mortală din cauza complicaţiilor asociate. Virusul gripal determină o scădere a rezistenţei organismului, locală şi generală şi favorizează apariţia suprainfecţiilor.

Gripa sezonieră este o boală virală contagioasă care se manifestă în lunile de iarnă, se poate transmite pe cale aeriană , prin contact direct cu persoana bolnavă sau prin contact mână- ochi, mână- nas, mână- gură cu suprafeţele contaminate cu secreţii.

Primele simptome sunt : febră, dureri de cap, oboseală, slăbiciune musculară, nas înfundat, dureri în gât, dureri generale, tuse, senzaţie de epuizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here