Festivalul Artelor Timişorene doreşte să aducă la rampa producţii ale principalelor instituţii culturale şi de educaţie artistică din Timişoara, dar şi modalităţi diverse de exprimare artistică ale ONG-urilor din oraş şi-ale artiştilor ca atare.

Festivalul se va derula şi în acest an în zona Cetate, însumând 4 spaţii publice, dar şi locaţii culturale indoor. Astfel, Piaţa Victoriei va găzdui în fiecare seară concerte şi programe coregrafice, Piaţa Sfântul Gheorghe se va dovedi o a doua casă a teatrelor timişorene, dar şi spaţiul pentru iniţiere în arta cantului, a dansului, etc., Piaţa Libertăţii se va transforma în lăcaşul artiştilor plastici şi a producţiilor din zona audio – vizualului, adresând în continuare invitaţia tuturor celor ce doresc să participe prin expoziţii cu vânzare a operelor de artă şi ateliere de lucru. Piaţa Unirii va însemna spaţiul destinat întrecerilor şi petrecerilor cu şi despre dans, dar şi locul de întâlnire cu teatrul senzorial.

Un program extrem de variat am pregătit pentru toţi cei ce vor exploata minunata zona de promenadă a Timisoarei. Nu vor lipsi Teatrul Naţional, Teatrul Maghiar, Teatrul German de Stat, Teatrul Merlin, Opera Timişoreana, Facultatea de Arte, Facultatea de Muzică, dar şi o mişcare coregrafică de proporţii şi artişti timişoreni care au prins aripi şi care acum ne reprezintă cu cinste (Mircea Baniciu, Teo Milea, Doru Todorut, solistul trupei Deepcentral, Cristina Balan-ex Impact, Jazzybeat, Mircea Ardeleanu jr, Amalia Gaiţa, etc).

Au răspuns pozitiv şi instituţii de specializare artistică, şcoli de profil precum Incubatorul de Artă, Melopolis, Scoala de Arte, iar prezentările de modă feminină şi masculină, dar şi parada coafurilor vor întregi tabloul unei vieţi culturale bineconturate în oraşul nostru.

Articolul precedentPercheziţii în Timiş şi încă trei judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală!
Articolul următorFestivalul Filmului European omagiază viitoarea Capitală Europeană a Culturii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.