Festivalul Educației, la Timișoara, pentru elevi, profesori și părinți

În primul weekend al lunii octombrie Timișoara va deveni un fief al educației. Festivalul Educației va avea loc în perioada 4-6 octombrie și își propune să creeze un spațiu de învățare și conectare, în care profesori, părinți, elevi și specialiști din domeniu vor avea prilejul să interacționeze și să descopere bune practici care pot contribui la creșterea calității educației.

Festivalul Educației este un demers al Asociației Inițiativa în Educație, fiind un eveniment non-profit, organizat sub formă de voluntariat de către profesori, traineri și membrii săi. Asociația își dorește să creeze o punte între comunitatea locală, profesori și organizațiile implicate în proiectele de educație.

Timp de trei zile, participanții vor descoperi resurse valoroase, oameni implicaţi, proiecte şi organizaţii care fac reformă la firul ierbii. Vor avea ocazia să facă schimb de idei și experiențe și să se conecteze cu liderii din zona de educație. Deschiderea oficială va fi vineri, 4 octombrie. Evenimentul va gravita în jurul celor patru cuvinte cheie pentru activitatea inEDU: informație, inovație, inspirație și interacțiune. În cadrul deschiderii, participanții vor avea ocazia să cunoască povestea inEDU, urmată în program de prezentarea unor idei inovatoare din domeniul educației și a patru poveşti inspiraționale. Seara va fi dedicată interacțiunii participanților, iar momentul artistic va fi oferit de corul de copii Consonanţe.

În cadrul festivalului, în 5 și 6 octombrie, va fi sărbătorită și Ziua Mondială a Educației, printr-o serie de ateliere, discursuri, paneluri de discuții și un spațiu dedicat interacțiunii. Printre tematicile celor 15 ateliere se numără: Aplicații ale inteligenței emoționale la clasă, Instrumente pentru dezvoltarea competențelor civice, Metode moderne în pedagogia muzicală, Cum ne putem ajuta elevii să scrie mai bine; şi multe alte subiecte cu aplicabilitate la clasa şi acasă, care îi vor inspira pe profesori şi părinţi deopotrivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here