Cea de-a XXXIII-a ediţie a Festivalului Inimilor, care se va desfăşura în perioada 3 – 7 iulie în Parcul Rozelor din Timişoara, va aduce în municipiu 28 de ansambluri din 14 ţări şi evenimente în premieră, între care expoziţii de costume populare, dar şi reprezentaţii în jurul parohiilor din cartierele oraşului, unde vor fi susţinute scurte spectacole de dansuri tradiţionale din ţările participante la festival.

În Capitala Europeană a Culturii TM2023 vor sosi ansambluri din Ungaria, Serbia, Bulgaria, Brazilia, Columbia, Georgia, Irlanda, Polonia, Mexic, Coreea de Sud, Portugalia, Ucraina, Republica Moldova şi România.

Tradiţionala paradă a portului popular va avea pe 4 iulie, de la ora 18,00, pe traseul Piaţa Libertăţii – Operă – Catedrală – Parcul Rozelor, şi precede deschiderea oficială a evenimentului programată de la ora 18,30, în Parcul Rozelor, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

Pe lângă spectacolele tradiţionale din Parcul Rozelor, bucuria Festivalului Inimilor va fi adusă mai aproape de public, printr-o paletă diversificată de evenimente.

Astfel, la Galeria Rotonda va fi prezentată expoziţia „Din inima Banatului”, care conţine costume tradiţionale din Banat din colecţia etnografică Marius Matei (în perioada 8 – 30 iulie). Vernisajul va avea loc duminică, 7 iulie, între orele 18,00 şi 21,00, în Parcul Rozelor.

În perioada 26 iunie – 29 iulie, la Podul „Traian” (zona Maria) este prezentată expoziţia de grafică „Din Inimă pentru Inimi” semnată de Mihaela Laslo, iar sâmbătă, 6 iulie, la ora 11,00, este programat workshopul „Lumea în ritmuri de Zumba”, în Parcul Rozelor, pe muzica popoarelor participante la Festivalul Inimilor, fiind coordonat de Claudiu Guţu.

Duminică 7 iulie, de la ora 11,30, publicul este invitat la „Ex-Centrica”, mănunchiuri de prezentări coregrafice în cartiere, în care Festivalul Inimilor călătoreşte din inima oraşului în parohii din cartiere, unde vor avea loc scurte reprezentaţii de coregrafie folclorică internaţională, mai arată sursa citată.

Articolul precedentGala MDVTM 2024! Un spactacol de neratat
Articolul următorProfesorul Marco Ceccarelli, Doctor Honoris Causa al Universității Politehnica Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.