ISWinT (International Student Week in Timișoara), tradiționalul festival intercultural și educațional organizat de voluntarii din Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC), împreună cu Universitatea Politehnica din Timișoara încă din anul 1994, revine după doi ani în care s-a desfășurat doar online, cu entuziasmul și motivația de a realiza o experiență de neuitat pentru toți participanții, studenți cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, de la orice universitate din lume.

Pe parcursul ISWinT-ului, studenţii vor lua parte la o serie de workshopuri prin care vor pune în valoare tema acestei ediții a festivalului, „Reunite. Rebuild. Restart”. Prin workshopurile şi activităţile de anul acesta organizatorii își propun să îndrepte atenția către importanța educației prin diverse metode inovative.

Cele 8 workshopuri doresc rezolvarea unor probleme reale de care se lovesc studenții în ziua de azi. Temele abordate urmăresc dezvoltarea personală și efectele post-pandemice, precum viață sănătoasă, manipulare media, agresiune pe internet, voluntariat, teama de a vorbi în public, gestionarea timpului și obiceiuri sănătoase de viață.

Festivalul va avea loc între 25 iulie-2 august 2022 și vor exista și o serie de activități adresate atât studenților participanți, cât și cetățenilor din publicul din publicul timișorean. Cea mai cunoscută astfel de activitate este Parada, în cadrul căreia participanții ISWinT vor defila pe străzile orașului de pe Bega, promovând astfel multiculturalitatea și spiritul liber în timp ce își vor flutura cu mândrie steagurile țărilor lor de proveniență.

Evenimentul promovează egalitatea de șanse, studenții fiind cei care contribuie la răspândirea incluziunii sociale: indiferent de cine ești sau de țara din care provii, ești invitat alături de noi să celebrezi diversitatea! Parada se va încheia cu concertul trupei BlackBird care va anima atmosfera în incinta Iulius Town.

Alte informațiii în legătură cu ediția de anul accesta sunt disponibile pe site-ul festivalului (https://iswint.ro/) sau pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/iswint.ro).
Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) este organizația studențească ce reprezintă interesele studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare și îi susține în viața socială și culturală. Anual, Liga AC organizează proiecte demne de remarcat, precum: Liga AC LABS, UniHack, iTEC și ISWinT.

Articolul precedentHalep, în careul de ași la Wimbledon
Articolul următor8 ore de razie și 111 amenzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.