Filme de Cannes și Oscar, proiecții speciale la Filarmonica Banatul

Două dintre cele mai apreciate filme lansate în ultimul an, “În lumina lunii/ Moonlight”, câștigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film, și „(M)ucenicul/ The Student”, premiat la Cannes 2016, vor avea proiecții speciale la Filarmonica Banatul din Timișoara duminică, 9 aprilie, de la ora 17.30 și 20.00. Biletele costă 15 lei și pot fi cumpărate de la casieria Filarmonicii Banatul.

„În lumina lunii/ Moonlight”, care va rula de la ora 17.30, a câștigat anul acesta premiul Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun actor într-un rol secundar. Având deja peste 150 de premii în toată lumea, filmul regizat de Barry Jenkins abordează un subiect delicat – parcursul unui tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. „De la primul și până la ultimul cadru, „În lumina lunii” este unul dintre cele mai frumoase filme pe care le poți vedea”, scrie The New York Times.

De la ora 20.00, spectatorii din Timișoara pot vedea” (M)ucenicul/ The Student”, un film provocator despre fundamentalismul religios și unul dintre puținele plasate în lumea ortodoxiei, în regia lui Kirill Serebrennikov.

Inspirat de fenomenul global al fanatismului religios în rândul tinerilor, dar și de evenimentele din țara sa, unde Biserica Ortodoxă, sub regimul lui Vladimir Putin, a căpătat un rol esențial în politică, educație și societate, regizorul Kirill Serebrennikov a preluat piesa germană Martyr, de Marius von Mayenburg, și a adaptat-o pentru Rusia. Contextul este similar cu cel din România, unde Biserica Ortodoxă se implică în toate aspectele importante ale vieții politice și sociale.

 “(M)ucenicul” a primit cronici entuziaste la Cannes, unde a rulat în competiția Un Certain Regard și a obținut Premiul François Chalais, acordat filmelor care promovează valorile jurnalismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here