Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în calitate de partener oficial în România al EIT Climate-KIC, organizează ediția 2022 a Finalei Naționale a competiției de idei inovatoare ClimateLaunchpad.

Evenimentul se va desfășura online, accesând link-ul: ClimateLaunchpad Romania National Final sau poate fi vizionat în direct pe pagina: EIT Climate-KIC România.

În cadrul finalei, 6 echipe își vor prezenta ideile inovatoare “prietenoase cu mediu” și vor concura pentru a obține un loc în cadrul finalei internaționale – ClimateLaunchpad – cea mai mare competiție de idei în domeniul “clean technology” finanțată de EIT Climate-KIC.

RongoDesign – tehnologie de realizarea a materialelor ce au la bază miceliul ca și soluție de înlocuire a polistirenului, ideale pentru aplicații de design interior și construcții

GuidefAi – aplicație digitală pentru realizarea manualelor de utilizator, ce oferă o experiență îmbunătățită, ce ajută producătorii să creeze o relație cu clienții lor.

PolyMore – realizarea unui sistem de detectarea automată a deșeurilor sortate greșit, ce vine în ajutorul companiilor de reciclare.
COOLtured – un instrument de divertisment, ce explorează provocările masive cu care ne confruntăm în combaterea schimbărilor climatice. Cantitatea de informații și valoarea pe care o aduce la masă este uriașă!

Nedeia – soluții de monitorizare a insectelor și dăunătorilor care atacă culturile de câmp, în timp real. Stația Nedeia detectează, recunoaște insectele vizate și trimite alerte fermierilor despre zonele infectate și recomandă strategii de îndepărtare a dăunătorilor.

iNergy Agtech – primul startup românesc care creează soluții hidroponice durabile pentru agricultura sustenabilă, clădiri și orașe sustenabile.

Trei dintre echipele participante se vor califica pentru Finala Regională Europeană, care va avea loc în data de 27 Septembrie2022 și vor concura alături de echipe din 18 țări pentru a ocupa un loc la Grand Global Final și pentru câștigarea unei prime investiții în business-ul lor: 10.000 euro locul I, 5.000 euro locul II și 2.500 euro locul III.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.

Scopul este accelerarea inovațiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon, pentru care trebuie descoperite cele mai bune idei sustenabile.

Articolul precedentVremea ne dă în continuare bătăi de cap: ori furtuni, ori căldură sufocantă
Articolul următorProbleme de scurtă durata cu apa în două localități din județul Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.