Astăzi s-au semnat încă 18 contracte de finanțare cu microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii din Regiunea Vest.

Finanțarea nerambursabilă obținută de aceste companii este acordată în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.

„Firmele care vor primi finanțare activează în sectoarele: construcții, industria prelucrătoare (fabricarea mobilei, betonului, fabricarea instrumentelor și dispozitivelor medicale, fabricarea echipamentelor de ridicat si manipulat, a utilajelor pentru prelucrarea maselor plastice, a ambalajelor din plastic, precum și operatiuni de mecanică generală) dar și în domeniul hotelier, activități recreative, activități de realizare a înregistrarilor audio și editare muzicală precum și sănătate”, transit reprezentanţii ADR Vest.

Prin implementarea acestor proiecte se vor achiziționa echipamente, inclusiv programe informatice, care vor contribui la creșterea competitivității economice, la dezvoltarea de noi produse sau servicii, precum și la crearea de noi locuri de muncă.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 9,04 milioane euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 4,74 milioane euro.

14 din cele 18 contracte semnate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.1A Microîntreprinderi. În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 364 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 55,14 milioane euro – valoare ce reprezintă 200,07% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 27,56 miloane de euro). Dintre acestea, 98 de proiecte au fost contractate, 108 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 13 proiecte se află în etapa de precontractare, iar 145 de proiecte au fost respinse, retrase sau reziliate.

De asemenea, celelalte 4 proiecte contractate astăzi au fost depuse în cadrul apelului de proiecte 2.2. IMM. În cadrul acestui apel de proiecte au fost depuse 68 de proiecte cu o valoare a finanțării nerambursabile de 36,02 milioane euro – valoare ce reprezintă 176,92% din alocarea regională pentru acest apel de proiecte (alocarea regională este de 20,36 miloane de euro). Dintre acestea, 8 proiecte au fost contractate, 32 proiecte sunt transmise la Autoritatea de Management POR spre contractare, 14 proiecte se află în etapa de precontractare, iar 14 de proiecte au fost respinse sau retrase.

Atât apelul de proiecte destinat microîntreprinderilor, cât și cel destinat IMM-urilor sunt în prezent închise.

Articolul precedentCimitirele de maşini, verificate de poliţiştii locali! Au dat cinci amenzi de peste 13.000 de lei
Articolul următorPercheziții la contrabandiștii din Timiș! Un bărbat de 63 de ani, în vizorul anchetatorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.