Firmele din Vestul ţării se confruntă cu lipsa de personal!

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, a declarat, miercuri, la Timişoara, că principala problemă a firmelor italiene din vestul ţării este lipsa forţei de muncă, iar în acest moment se încearcă găsirea unor soluţii, printre care şi automatizarea fabricilor.

Ambasadorul Italiei în România, Marco Giungi, s-a aflat, miercuri, într-o vizită la Timişoara şi s-a întâlnit şi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, cu care a discutat despre problemele cu care se confruntă firmele italiene din vestul ţării.

“Cred că firmele italiene au o prezenţă importantă în Regiunea Vest, regiunea aceasta este importantă pentru noi, iar o prezenţă bună înseamnă şi avantaje, dar şi responsabilităţi. Una dintre problemele majore ale acestor companii este lipsa de personal, şomajul este aproape inexistent în judeţul Timiş, ceea ce afectează firmele noastre, care activează mai ales în domeniul producţiei. Desigur, nici Ambasada, nici Camera de Comerţ nu pot găsi soluţii definitive în domeniu, dar există modalităţi de cooperare pentru a putea îmbunătăţi disponibilitatea forţei de muncă. Am decis să realizăm împreună un plan de lucru, o serie de studii”, a afirmat Marco Giungi.

De asemenea, directorul general al Camerei de Comerţ Timiş, Florica Chiriţă, a declarat că în urma discuţiilor avute cu ambasadorul Italiei în România, au fost identificate mai multe soluţii pentru criza forţei de muncă. Una dintre acestea se referă la automatizarea firmelor italiene din domeniul producţiei, în special.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here